Долар не "стоятиме на місці": прогноз щодо курсу на цьому тижні

Читать на русском
Автор
5275
Американска валюта Новина оновлена 08 серпня 2023, 07:11
Американска валюта. Фото Pixabay

Національний банк України тримає все під контролем

На готівковому ринку України поки що панує стабільність валюти, однак, за словами аналітиків, ситуація на другому тижні серпня може трохи змінитись.

Як каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин для ТСН, з 7 по 13 серпня курс повернеться до 37,5 гривень за долар. До того ж нинішній курс долара в банках є навіть заниженим.

Олег Пендзин впевнений, що наразі стабільність на ринку стала завдяки НБУ та людям, які зрозуміли, що жоден з чинників не вплинув на ситуацію з обсягом західної допомоги для України.

"І бізнес, і населення зрозуміли: жоден з чинників, а це у першу чергу припинення зернової угоди, загострення ситуації на фронті не вплинули на обсяги західної допомоги Україні. Валюти на ринку достатньо завдяки тому, що Нацбанк не шкодує її продавати для підтримки нинішнього ринкового курсу, а фіксований офіційний курс гривні до долара поки залишається. Тому все заспокоїлось", – аналізує експерт.

Курс долара в Україні на 7 серпня

За даними порталу "Мінфін", у понеділок, 7 серпня, середній курс долара в українських банках становить 37,00 грн (купівля) та 37,50 (продаж). Готівковий курс — 37,25 (купівля) та 37,40 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України залишається незмінним — 36,56 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яким буде курс долара до кінця серпня.