Долар здешевшав за тиждень на 10 копійок: чого чекати від курсу надалі

Читать на русском
Автор
1043
Американська валюта
Американська валюта. Фото Pixabay

Найближчими днями має відбутись 2 важливі події

Більшість експертів майже одноголосно кажуть, що на цьому тижні курс американської валюти буде знаходитись в межах 7,80 – 38,40 гривні за долар. Тобто протягом 24-29 жовтня жодних великих коливань не буде.

Як каже директорка департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Анна Золотько для 24 Каналу, за минулий тиждень вартість долара знизилась на 10-15 копійок. Тобто з 38,15 гривні до 38-38,05 гривні.

"Відчутно скоротився попит з боку населення на купівлю іноземної валюти безготівковими каналами. Протягом тижня українці в середньому купували на ВРУ 16 – 18 мільйонів доларів, що на 3 – 4 мільйони доларів менше показників позаминулого тижня. Хоча загальний попит на валюту на ВРУ трохи зріс, й НБУ для покриття структурного дефіциту валюти продав за тиждень 735 мільйонів доларів", — каже фахівець.

За словами Золотько, на цьому тижні відбудуться дуже важливі події — засідання комітету з монетарної політики НБУ та рішення правління НБУ по обліковій ставці. Нацбанк може знизити ставку на 2%.

"Якщо ці прогнози справдяться, значного впливу подія на валютний ринок не чинитиме. Хоча помірне зростання волатильності на готівковому ринку не виключене, адже періоди перегляду ставки нерідко стають приводом для спекулятивних атак на гривню" – пояснює Анна Золотько.

Вона додає, що протягом цього тижня вартість американського долара на готівковому ринку буде знаходитися в діапазоні 37,80 – 38,40 гривні за долар.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс долара до кінця року має серйозно змінитись. Експерти назвали дві причини, які впливатимуть на нього.