На долар в Україні впливають 4 речі: що буде з курсом найближчими днями

Читать на русском
Автор
1158
Американська валюта
Американська валюта. Фото Pixabay

Аналітик розповів, чи чекати від валюти сюрпризів

Наприкінці робочого тижня на готівковому ринку не очікується здорожчання долара і він перебуватиме на рівні 38,5 гривні. Експерти впевнені, що Нацбанк не допускатиме різких коливань.

Як повідомив аналітик Олексій Козирев, передає "Мінфін", жодного ажіотажу з купівлі готівкової валюти з боку банків та обмінників не буде. Але американська валюта повністю залежна від інтервенцій (Ред. Інтервенція — купівля, продаж або обмін Національним банком іноземної валюти на валютному ринку України з метою впливу на обмінний курс гривні до іноземних валют) Нацбанку, їх обсягів, тактики проведення та курсу регулятора під час їх проведення.

За його словами, курсовий коридор 25-27 жовтня на міжбанку перебуватиме в межах від 36,48 до 36,75 гривні.

На готівковому ринку у більшості кас банків долар цього тижня перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,10 до 38,50 грн, а в обмінниках — від 37,40 до 38,30 гривень.

"Цього тижня євро буде головним інструментом отримання доходів як для світових спекулянтів, так і для місцевих українських колег", — резюмував Олексій Козирев.

Курс долара в Україні станом на 25 жовтня

За даними порталу "Мінфін", у середу, 25 жовтня, середній курс долара в українських банках становить 37,50 грн (купівля) та 38,10 (продаж). Готівковий курс — 37,87 (купівля) та 38,00 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,57.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс долара до кінця року має серйозно змінитись. Експерти назвали дві причини, які впливатимуть на нього.