Валютний ринок вже відреагував: що буде з курсом долара до кінця цього тижня

Читать на русском
Автор
626
Американська валюта
Американська валюта. Фото Pixabay

Нацбанк намагається врегулювати ситуацію

Експерти кажуть, що невчасне надання фінансової допомоги не дуже вплине на курс долара в Україні. Прогнозується невелике знецінення національної валюти, яке відбуватиметься до 24 грудня.

Протягом цього тижня американська валюта може здорожчати й перевалити за 38 гривень. Про це повідомив фінансовий аналітик Андрій Шевчишин, передає ТСН.

За його словами, Нацбанк має наразі 28,8 млрд золото-валютних резервів, однак ця сума дорівнює п'ятимісячним витратам на імпорт.

"Та витрачати резерви треба ощадно, до того ж інфляційні очікування зберігаються. Ринок уже відреагував на затримку допомоги США, безготівковий курс перевищив 37 грн/долар, готівковий прямує до 38 грн. Висока ймовірність того, що на поточному тижні він перевищить 38 грн", — пояснив аналітик.

Курс долара станом на 22 грудня в Україні

За даними порталу "Мінфін", у п'ятницю, 22 грудня, середній курс долара в українських банках становить 37,60 грн (купівля) та 38,20 (продаж). Готівковий курс — 38,05 (купівля) та 38,20 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 37,59.

Нагадаємо, начальник департаменту казначейства "Глобус банку" Тарас Лєсовий розповів "Телеграфу" чого чекати від курсу долара до кінця цього року.