Топ кіматних рослин, які радують своїм цвітінням

Автор
671
Топ кіматних рослин, які радують своїм цвітінням

Кімнатні рослини, які постійно цвітуть.

Кожній господині хочеться милуватися живими квітами щодня не тільки влітку, а й восени, і навіть взимку. Цього можна домогтися, підібравши такі кімнатні рослини, які цвітуть цілий рік, практично не припиняючи, інформує Ukr.Media.

Орхідея

Те, що орхідея досить примхлива і вимагає особливого догляду, відомо кожному квітникарю. Однак якщо створити умови, які максимально наближені до природних для неї, то вона буде цвісти цілий рік.

Батьківщина орхідеї — тропіки. Там вона зростає в оточенні дерев, а це значить, що постійно прикрита від яскравого сонячного світла. Тому орхідею необхідно розташувати на сонячному вікні, але при цьому світло, яке буде падати на неї, треба розсіяти за допомогою жалюзі, штор або паперу. На північних вікнах і в зимовий час створити необхідне світло допоможуть спеціальні фітолампи.

Другий важливий момент — вологість повітря. Досягти необхідних значень можна за допомогою додаткових резервуарів з водою, які розставляють навколо рослин. Також потрібно обприскувати повітря над орхідеями теплою водою з пульверизатора (тільки повітря, але при цьому необхідно стежити, щоб на листя і квітки не потрапляло великих крапель).

Третє, на що варто звернути увагу — правильний склад ґрунту і внесення добрив. Краще всього купити спеціальну готову суміш для орхідей. Для підгодівлі квітучих рослин обирають препарати, посилені кальцієм і фосфором.

Орхідеї чутливі до переміщень. Тому не варто переносити її з місця на місце, і навіть небажано повертати горщик навколо себе.

Гібіскус

Кімнатний гібіскус (в простолюдді — китайська троянда) здатний цвісти всесезонно при дотриманні необхідних умов. Як і кожна тропічна рослина, гібіскус потребує постійного сонячного світла, тому розташовують горщики на південних вікнах або створюють штучне освітлення. Оптимальний температурний режим — 20-22 градуси. Низька температура і протяги можуть привести до загибелі рослини.

Рослина не терпить посухи, а любить частий полив водою кімнатної температури. Земля в горщику повинна бути постійно вологою. Якщо земля пересохне, то рослина скине квітконоси, а листя стане млявим. Для того, щоб бутони повністю розкривались, рослині потрібно створити певну вологість. Для цього роблять обприскування листя теплою водою, уникаючи потрапляння крапель на бутони.

Оскільки квітконоси утворюються тільки на молодих тонких пагонах, рослина вимагає регулярної обрізки. Ну і важливий фактор — це підживлення рослини з допомогою добрив, що містять мідь, азот і залізо. В період цвітіння додають фосфор і калій.

Герань

Одна з найпопулярніших кімнатних рослин — герань (або пеларгонія). У цієї рослини не один вид, але всі вони невибагливі у догляді і радують цвітінням круглий рік. Герань любить сонце, її можна залишати під прямими сонячними променями, прикриваючи тільки в сильну спеку.

Рослина потребує помірного поливу, при надлишковій волозі коріння рослини загниває, і вона може загинути. Тому на дні горщика потрібно забезпечити шар дренажного матеріалу. Кущі не терплять обприскування, при поливі також потрібно бути обережним і не намочити листя і квіти.

В період цвітіння герань удобрюють калійними і фосфорними підгодівлями, ну і не варто забувати про обрізання для формування красивої форми куща і стимуляції росту бокових пагонів.

Бегонія

Бегонія — прекрасна прикраса підвіконня в будь-який сезон. Рослина любить світло, але не прямі сонячні промені, вони можуть заподіяти її шкоду. Горщики з квітами ставлять на сонячні вікна, злегка притіняючи. Найкраще бегонія відчуває себе на західних і східних підвіконнях. В осінньо-зимовий період необхідне підтримання штучного освітлення. Якщо світла мало, то рослина витягується, а квітконосів утворюється мало.

Бегонія любить високу вологість, яку забезпечують шляхом обприскування повітря навколо рослини, захищаючи при цьому листя і бутони. Поливати квітку потрібно помірно, теплою водою, щоб уникнути кореневої гнилі.

Збалансовані добрива — запорука довгого і пишного цвітіння. Навесні бегонія потребує азотистої підгодівлі, в середині літа кількість азоту скорочують, а фосфору і калію збільшують.

Антуріум

Антуріум в народі носить назву «чоловіче щастя». Для того, щоб це щастя квітло довго і рясно, досить дотримуватися кілька умов. Ґрунт для антуріума повинен бути рихлим і дихати, з додаванням дрібної деревної кори і торфу. Квітку необхідно пересаджувати щороку, замінюючи виснажений ґрунт на свіжий.

Варіанти дизайну для кімнати відпочинку (Фото)

Досягти високої вологості, яку любить рослина, можна за допомогою пульверизатора, обприскуючи листя кожен день водою кімнатної температури. Антуріум потрібно рясно поливати, не допускаючи пересихання землі.

Освітлення ця квітка любить яскраве, але при цьому її потрібно прикривати від попадання прямих сонячних променів. Для того, щоб антуріум цвів весь рік, восени і взимку необхідно штучне освітлення в темний час доби. Підживлення рідкими квітковими добривами продовжить цвітіння і збільшить кількість квітконосів.