У Львові вирубали ліс на 2 мільйони

Автор
У Львові вирубали ліс на 2 мільйони

Чиновників звинувачують у вирубці лісів та привласненні деревини на суму понад 2 мільйони гривень.

Прокуратура Львівської області повідомила про підозру колишньому голови Жидачівської РДА та голові Ходорівської ОТГ. Їх звинувачують у вирубці лісів та привласненні деревини на суму понад 2 мільйони гривень.

За версією слідства, голова Жидачівської РДА видав незаконний ордер на вирубку 288 дерев. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Водночас, голова Ходорівської ОТГ, як вважає слідство, скористався службовим становищем і розпорядився передати майже 450 кубів деревини не закладам соціальної сфери, а приватному підприємству за понад 530 тисяч гривень.

Як влада боротиметься із незаконною вирубкою лісів

14 січня прем'єр-міністр України на нараді з керівництвом Держлісагентства доручив до 1 лютого забезпечити усі лісові господарства електронним обліком. Походження кожного дерева фіксуватимуть. Це має допомогти у боротьбі з корупційними схемами щодо торгівлі деревиною.

Глава уряду відзначив, що першочергово потрібно забезпечити централізований обіг усієї деревини в Україні. За його словами, через незаконні вирубки лісів держава вже зазнала збитків на понад 1 мільярд гривень за останні декілька років.

МОЗ хоче заборонити тестувати косметику на тваринах

Він наголосив, що ситуація із лісовими господарствами має змінитися вже у наступні тижні.

До слова, глава уряду доручив відсторонити керівника Закарпатського обласного лісового господарства через інформацію про зловживання службовим становищем.