Долар та євро на вихідних піднялися в ціні: свіжий курс на чорному ринку

Читать на русском
Автор
5007
Люди починають виявляти більший інтерес до іноземної валюти
Люди починають виявляти більший інтерес до іноземної валюти. Фото pic2.me

Готівковий долар відчутно набрав у ціні

Вартість американської валюти на чорному ринку в Україні , порівняно з показниками будніх днів тижня, значно зросла. Так, станом на неділю, 8 травня, купити та продати долар у середньому можна на 50 копійок дорожче.

Про це свідчать дані сайту "Мінфін", який аналізує не лише інформацію банків, а й показники приватних оголошень про операції з валютою.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Так, зараз "чорноринкова" ціна долара на продаж дорівнює 33,95 грн. Купити ж валюту можна за 33,69 грн. Дещо змінилася і вартість інших валют, яку можна перевірити на графіку нижче.

Курс долара в Україні 8 травня
Вартість долара та інших валют на чорному ринку

Злегка піднялася вартість валюти у касах банків. Нагадаємо, той самий долар при розрахунку карткою має фіксовану НБУ ціну. Однак у випадку готівкових операцій ситуація інша. Так, у "Приватбанку" за долар при купівлі просять 30,50 грн, при продажу — 32,18 грн.

Курс долара в Україні 8 травня
Курс долара у банках 8 травня

Нестабільна і ситуація з євро — тут показники також трохи зросли. Варто зазначити, що продаж євро в "Приваті" майже досяг позначки 34 грн. Докладніше — у переліку нижче.

Курс євро в банках 8 травня
Курс євро у банках 8 травня

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, коли ж Нацбанк нарешті відмовиться від штучного регулювання курсу долара і дозволить йому знову "плавати". Зрозуміло, що таке рішення прямо пов’язане з війною в Україні.

Також ми розповідали, яким буде курс американської валюти до кінця травня.