Експерт назвав три ключові виклики для енергетики України

Читать на русском
Автор
Підприємець та експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба Новина оновлена 03 липня 2023, 11:40
Підприємець та експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба

Адекватна державна політика та інвестиції допоможуть подолати кризу, упевнений Олександр Кацуба

Українська енергетика стикнулася з найбільшою кризою у своїй історії через російську агресію та глобальні кризи, але все це може вирішити адекватна державна політика та інвестиції. Про це написав у своїй колонці підприємець та експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба.

В умовах постійного ракетного та шахедного терору, руйнації частини генерації та інших викликів війни в Україні залишаються невирішеними старі проблеми енергетики — монополізація енергетичних ринків, погане регулювання, завелика роль держави на ринку, бар'єри для нових інвесторів, низька енергоефективність економіки. Для того, щоб розв'язати ці проблеми, потрібна компетентна державна політика і розуміння, де брати гроші на всі амбітні енергетичні проєкти.

Кацуба переконаний, що головним джерелом грошей для енергетики мають бути приватні інвестори (українські та іноземні), але для цього мають бути створені відповідні умови. Зниження ролі держави в енергетиці та подолання лобі великих гравців ринку — єдиний можливий шлях для створення сприятливих умов для інвесторів, резюмує підприємець.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.