У Києві відкрилася унікальна арт-виставка

Автор
513
У Києві відкрилася унікальна арт-виставка

У Києві відкривається виставка-трилогія в експериментальній техніці #sloktya Євгена Лапченко.

31 січня на Подолі в арт-просторі Line M concept відкривається виставка-трилогія відомого українського художника Євгена Лапченко. В експозиції представлені три чоловічих портрета, виконаних в абсолютно різних жанрах, але об'єднаних експериментальної авторською технікою художника #sloktya.

Виставка триватиме до 6 лютого. Вхід в арт-простір за адресою Нижній Вал, 37 вільний.

Одна з представлених робіт - портрет Конора МакГрегора, ірландського бійця ММА і автора найшвидшого нокауту в історії UFC. Художник створив картину під час самого короткого поєдинку МакГрегора проти Дональда Серроне. Бій тривав всього 40 секунд. Стільки часу вистачило ірландському бійцеві, щоб перемогти свого суперника, а художнику Євгену Лапченко, щоб створити першу частину портрета Конора.

«Коли я малював цей портрет, я намагався зробити його так само швидко, як проходив бій, але не очікував, що він буде настільки коротким, - розповідає художник. - Головний посил мого стилю #sloktya - швидкоплинність часу і всіх процесів в сучасному світі, а Макгрегор якраз один з тих героїв століття, який заробляє близько 2 млн. Доларів за секунду. Тобто один його удар - це Grand $ tyle!».

На виставці також можна побачити портрет «Райдужного людини». За словами художника, це картина-стрілялки, яка по-різному впливає на кожного, хто опиняється перед нею. Третя робота - портрет хлопчика, схожого на Будду в дитинстві. На полотні зливаються різні орнаменти і кольору шкіри, що транслює меседж автора: «Все раси мають одну особу».

Виставка в Line M concept підготує аудиторію до прем'єри документального фільму «Levgeniy», реліз якого скоро відбудеться в Непалі, після чого кінокартину покажуть і в Україні.

Євген Лапченко - український концептуальний художник, який створює арт-об'єкти в авторській техніці #sloktya. У своїх роботах художник використовує не тільки академічну техніку, а також застосовує технології доповненої реальності. Про нього пишуть західні видання, говорять відомі критики, а всесвітньо відомі бренди замовляють креативи. Лапченко створював архітектурні рішення та вітрини для Sanahunt, Asthik, ресторанів «Монтеккі і Капулетті», Китайський привіт і інших. Роботи Євгенія виставлялися в галереях Lavra і PinchukArtCentre.