Названі лауреати Шевченківської премії 2020 року

Автор
701
Названі лауреати Шевченківської премії 2020 року

Комітет з Національної премії України імені Т.Г. Шевченка визначив лауреатів премії 2020 року.

У номінації «Література» переможцями стали Маріанна Кіяновська з книгою поезій "Бабин Яр. Голосами» і Тарас Прохасько зі збіркою есеїв "Так, але…".

Лауреаткою номінації "Публіцистика, журналістика" стала воєнна кореспондентка Євгенія Подобна з книгою "Дівчата зрізають коси" – спогади 25 жінок, які брали участь у війні на Донбасі у 2014-2018 роки.

Відомий гурт "ДахаБраха" з альбомом "Шлях" (2016) отримав премію в номінації "Музичне мистецтво", а переможцем у "Візуальному мистецтві" став проект "Карусель"  Олександра Глядєлова. Автор поєднує світлини, зроблені в різний час і за різних обставин - у дитячих інтернатах, місцях позбавлення волі, в'язничних лікарнях, включно з кадрами воєнної української реальності, в єдине полотно (коло).

Супермодель Хайді Клум поділилась новим фото з молодим коханцем (Фото)

Опера-реквієм "Йов" Влада Троїцького, Романа Григоріва та Іллі Разумейка — лауреатка в номінації "Театральне мистецтво". Водночас переможців у номінації "Кіномистецтво" цього року немає, оскільки представлені стрічки – "Какофонія Донбасу" і "Будинок "Слово" – не відповідають за масштабом суті премії.