Помер актор, який зіграв знаменитого Будулая

Читать на русском
Автор
Помер актор, який зіграв знаменитого Будулая Новина оновлена 08 березня 2024, 22:03

У власному будинку на 82-му році життя помер молдовський актор Міхай Волонтир, відомий за фільмом "Повернення Будулая".

В останні місяці життя актор перебував у тяжкому стані у лікарні міста Бєльці. У нього було онкологічне захворювання та діабет із ускладненнями на очі. Останнім часом Волонтир майже нічого не бачив. З 1990-х років він переніс кілька операцій, але актор до 2014 року продовжував служити в театрі, повідомляє Лента.

Міхай Волонтир народився у Молдавії у 1934 році.

Нагадаємо, що його дебютом у театрі стала роль фігуранта у комедії "Кириця в Яссах". Після цього за свою довгу кар’єру видатний актор зіграв понад 120 головних ролей у театрі та у багатьох відомих фільмах. Серед них — "У зоні особливої уваги", "Від Бугу до Вісли", "Сліди перевертня" та інші картини. Найвідомішою його роллю залишається Будулай із телефільмів "Циган" та "Повернення Будулая".

Актор був удостоєний звань Народний артист Молдавської РСР та Народний артист СРСР, а також був лауреатом Державної премії РРФСР.

Волонтир здебільшого жив у рідному місті Бєльці і рідко залишав його. Він активно служив у молдавських театрах як актор і режисер. 2014 року на екрани вийшов перший документальний фільм про актора.