"Матриця 4": зірка "Гри престолів" зіграє жінку-Нео

Автор
"Матриця 4": зірка "Гри престолів" зіграє жінку-Нео

Вірогідно, що актриса Джесіка Хенвік зіграє в четвертій частині "Матриці".

Англійська актриса Джесіка Хенвік, відома по ролі Німерії Сенд в "Грі престолів" і Коллін Вінг у "Залізному кулаці", веде переговори про участь у четвертій "Матриці".

Як повідомляє Deadline з посиланням на джерела, вона відмінно показала себе під час кастингу і от-от приєднається до проекту.

Роль Хенвік в "Матриці 4" поки не розкривається, але відомо, що Лана Вачовскі приготувала для неї персонажа, який буде подібний Нео в оригінальній трилогії.

Додамо, що на початку весни продюсер картини Лоренцо Ді Бонавентура зізнався, що Нео міг бути жінкою – на цю роль розглядали Сандру Буллок і заради неї готові були навіть переписати сценарій.

Нагадаємо, в режисерське крісло сяде одна з творців оригінальної трилогії Лана Вачовскі, вона ж буде продюсувати картину. До своїх ролей в "Матриці 4" повернуться Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс, які зіграли відповідно Нео і Трініті. Також до акторського складу приєднався зірка блокбастера "Аквамен" Яхья Абдул-Матін II та Ніл Патрік Харріс.

Як повідомлялося раніше, Кіану Рівз вже прочитав сценарій "Матриці 4" і поділився враженням. Оператором нової "Матриці" виступить оскароносний Джон Толл ("Залізна людина", "Ванільне небо"). Зйомки повинні стартувати на початку 2020 року.

Перша частина "Матриці", що згодом стала культовою, вийшла на екрани рівно 20 років тому.