"Мавка. Лісова пісня": українська прима-балерина стане прототипом головної героїні

Автор
"Мавка. Лісова пісня": українська прима-балерина стане прототипом головної героїні

Відома балерина Катерина Кухар буде працювати над рухами головної героїні мультфільму.

Прима-балерина Національної Опери України, народна артистка України Катерина Кухар, яка з'явиться в українському фільмі "Віддана", стане прототипом головної героїні анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" за мотивами п'єси Лесі Українки.

Як відзначають творці мультфільму, берегиня Лісу буде дивувати і зачаровувати витонченістю рухів. До кінця 2019 року Кухар зніметься в відеореференсах, на основі яких художники будуть оживляти анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли до роботи над створенням рухів персонажів мультфільму залучається артистка балету.

Однак колаборація цим не обмежиться, оскільки з 2019 по 2021 рік планується більш глибока інтеграція Катерини у Всесвіт Мавки. Подробиці цього з'являться незабаром.

Нагадаємо, проект "Мавка. Лісова пісня" виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року і отримав державне фінансування в розмірі 30% від загального бюджету. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів та візуальної культури. Для створення саундтрека до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світові музиканти "ДахаБраха".

Попередня дата готовності мультфільму "Мавка. Лісова пісня" - 2020 рік.