Деякі цікаві факти про головний фільм року "Паразити" (Фото, Відео)

Автор
Деякі цікаві факти про головний фільм року "Паразити" (Фото, Відео)

Факти про «Паразити» - південнокорейський фільм, що отримав «Оскар».

У Голлівуді завершилася церемонія «Оскар».

І найкращим фільмом цього року назвали південнокорейську картину «Паразити» режисера Пон Чжун Хо (а ще вони забрали нагороди в номінаціях «Краща режисура», «Кращий фільм іноземною мовою», «Кращий оригінальний сценарій»).

Зібрали найцікавіші факти про фільм!

«Паразити» розповідають історію корейського сімейства, яке живе в брудному напівпідвалі, краде Інтернет у сусідів і перебивається випадковими підробітками. Синові сімейства Кіу пропонують попрацювати репетитором у старшокласниці в багатій родині Пак, а далі починається найцікавіше: Кіу влаштовує в будинок свою сестру Кіджон, вона хитрістю змушує родину звільнити водія і замінює його своїм батьком Кітхеком, який потім прилаштовує і свою дружину Мунгван.

Після прем'єри на Каннському кінофестивалі фільму влаштували овацію на 15 (!) хвилин.

На «Золотому глобусі» картину визнали кращим іноземним фільмом.

До прем'єри на батьківщині права на показ картини були продані в 192 країни, що стало рекордом для південнокорейського фільму.

Стрічка стала найкасовішим південнокорейським фільмом в історії російського прокату і найкасовішим іноземним фільмом в північноамериканському прокаті 2019 року.

Щоб молоді актори Чхве У-щик і Пак Со-дам краще вжилися в ролі, протягом усього знімального процесу Сон Кан-хо дозволив їм називати себе татом, хоча така фамільярність по відношенню до старшого колеги в корейському суспільстві вважається неприйнятною.

Для ролі у фільмі актриса Чан Хе-джин поправилась на 15 кг.

У Колумбії помер найманий убивця Пабло Ескобара

Це перший в історії проект іноземною мовою, який виграв у номінації «Кращий фільм».