14 грудня відкриють Музей кіно в Лос-Анджелесі (Фото)

Автор
14 грудня відкриють Музей кіно в Лос-Анджелесі (Фото)

Музей кіно Академії кінематографічних мистецтв і наук відкриється 14 грудня 2020 року.

Перші звістки про те, що Музей кіно Академії кінематографічних мистецтв і наук має запрацювати з’явилися вісім років тому.

Про відкриття Музею кіно в Лос-Анджелесі оголосив під час церемонії Оскар актор Том Хенкс, який є опікуном майбутнього музею. «У Місті ангелів багато культури, - сказав Хенкс, - але ніколи не було музею, присвяченого мистецтву і науці про кіно».

Також, повідомляє THR, Хенкс пожартував, що перед церемонією Оскара він укладав гіпсокартон на будівельному майданчику музею, а Бред Пітт «працював на даху без сорочки» (натяк на роль Пітта в Одного разу в Голлівуді).

«Ми не можемо дочекатися, щоб показати всьому світу музей Академії. Коли наші двері відкриються 14 грудня, захоплююча комбінація виставок, показів, громадських і освітніх програм надасть неперевершений досвід для любителів кіно з усього світу», - заявив директор Музею кіно Білл Крамер.

На будівництво музею на розі бульвару Вілшир і проспекту Ферфакс вдалося зібрати 368 млн доларів внесків і пожертвувань. Музей кіно розташується у відомій будівлі, спроектованій італійським архітектором Ренцо Піано, доповненій різними функціональними будовами. 

Фото: Academy Museum Foundation

У музеї буде Кінотеатр Девіда Геффена на 1000 місць з італійськими стільцями ручної роботи, скляний міст Барбри Стрейзанд, який з'єднає бетонний будинок 1939 року з сферичним скляним куполом з приголомшливим видом на Голлівудські пагорби.

Одна з перших виставок буде присвячена світу анімаційних фільмів студії Хаяо Міядзакі Ghibli.

Фото: Academy Museum Foundation

Фото: Academy Museum Foundation

Фото: Academy Museum Foundation

Фото: Academy Museum Foundation

Фільм Барака Обами "Американська фабрика" отримав кінопремію "Оскар"

Музей Академії був анонсований в 2012 році і мав відкритися ще в 2017 році. Спочатку його створення оцінювали в 250 млн доларів, але через затримку проект подорожчав до 388 млн доларів.