Добірка кращих фільмів про віруси та епідемії (Відео)

Автор
1415
Добірка кращих фільмів про віруси та епідемії (Відео)

Страх людства перед загадковими мікроскопічними вбивцями знаходить своє вираження в кінематографі.

По світу поширюється новий коронавірус, який вперше був зафіксований у Китаї в грудні минулого року. Станом на ранок 26 лютого у світі зареєстровано 78190 випадків зараження, більшість з них - в Китаї. Країнами з найбільшою кількістю заражених стали також Японія, Південна Корея та Італія. Після зараження померли 2766 осіб, вилікувались – майже 30 тисяч.

Епідемія коронавірусу викликає занепокоєння, а іноді і паніку. Тим паче, що страх перед чимось смертельним, що неможливо побачити, властивий людству вже давно. Крім того, він знаходить вираз і в кінематографі, який практично щорічно випускає один або кілька фільмів, присвячених пандемії і наслідкам, які несе з собою зараження вірусом, ліків від якої не існує.

"Епідемія" (1995)

У ролях: Дастін Хофман, Морган Фрімен, Рене Руссо, Кевін Спейсі

Один із найнебезпечніших вірусів на планеті - Мотаба, потрапляє з Заїру в Північну Каліфорнію, куди контрабандно ввозять заражену мавпу. Хвора тварина кусає свого господаря, після чого він стає розповсюджувачем смертельної хвороби. Через деякий час владі стає зрозуміло, що їй не вдасться уникнути епідемії, тому в боротьбу вступає група лікарів-епідеміологів, в тому числі і полковник Сем Деніелс. В ході розслідування, йому вдалося з'ясувати, що вірус Мотаба був давно відомий в країні, а роботи над ним були засекречені урядом. Існує розробка сироватки проти цього вірусу, але щоб її виготовити, необхідно знайти першого носія хвороби, яким є мавпа.

"Сліпота" (2008)

У ролях: Джуліана Мур, Марк Руффало, Денні Гловер

Дія фільму відбувається в неназваному великому місті. Несподівано в місті спалахує справжня епідемія, люди починають сліпнути. В місті панує хаос і страх, ніхто не розуміє, що відбувається. Незабаром здається, що осліпло все місто. Влади приймає рішення помістити всіх, хто заразився в одному місці. Дружина хворого лікаря, яка залишилася зрячою, приймає рішення піти в карантин разом з ним.

"Зараження" (2011)

У ролях: Метт Деймон, Кейт Вінслет, Гвінет Пелтроу, Джуд Лоу, Лоуренс Фішберн, Маріон Котійяр

Бет Емхофф повертається додому в Міннеаполіс після ділової поїздки в Гонконг. У Гонконзі Бет підхопила невідомий вірус і після прибуття додому померла від дивної хвороби. Її син Кларк також помер від такої ж хвороби, але її чоловік Мітч Емхофф залишився живий. У нього виявився природний імунітет до збудника. Але дочка Емхоффа Джьорі успадкувала від батька лише половину свого імунітету, і батькові всіляко доводиться захищати доньку від можливого зараження.

"Явище" (2008)

У ролях: Марк Уолберг, Зої Дешеналь

Північно-Східна частина Сполучених Штатів охоплена загадковою епідемією. Люди абсолютно без будь-якої причини починають здійснювати самогубства. Стає зрозуміло, що робити це їх змушує якийсь вірус. Епідемія поширюється блискавично. Ніхто не може зрозуміти, що з цим робити і як допомогти людям. Найімовірнішою причиною називають невідому біологічну зброю, яку використали терористи.

"Я, легенда" (2007)

У ролях: Вілл Сміт, Саллі Річардсон

Евтаназія тепер легальна у Німеччині

Вчені створили ліки від раку, які виявилися страшним вірусом і знищили майже всіх людей. Ті, хто залишився в живих, перетворилися на мутантів, які живуть тільки в темряві. Єдиним, хто зберіг людську подобу, опинився Роберт Невілл, його життя присвячене пошукам інших людей, а також пошукам вакцини від страшного вірусу, яка може повернути людський вигляд іншим.