В Україні стартував новий серіал "Спіймати Кайдаша": сучасний погляд на класику

Автор
3311
В Україні стартував новий серіал "Спіймати Кайдаша": сучасний погляд на класику

Відбулася прем’єра 12-серійного проєкту "Спіймати Кайдаша".

2 березня на телеканалі СТБ відбулася прем’єра 12-серійного проєкту "Спіймати Кайдаша". Це нове прочитання повісті Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім’я".

"Спіймати Кайдаша" — український телесеріал 2020 року. Телесеріал створений продакшн-компанією ТОВ "ПроКіно" для телеканалу СТБ. Сценаристкою та шоуранеркою проєкту виступила Наталка Ворожбит. Серіал знято за мотивами повісті "Кайдашева сім'я" Івана Нечуй-Левицького.

У серіалі життя восьми головних героїв походять за сюжетними лініями відомої повісті. Також додано й багато нових сюжетних ліній. Події розгортається хронологічно з 2005 по 2014 роки, протягом 9 років.

Саундтреком до серіалу стала музика "DakhaBrakha".

Офіційний трейлер

Головні актори серіалу

Віктор Жданов – український актор театру і кіно, заслужений артист України від 2009 року. Віктор здобував освіту в Херсонському культурно-просвітницькому училищі за спеціальністю режисер самодіяльних театральних колективів. За досить короткий період актор Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Віктор Жданов став одним з найбільш затребуваних у новому українському кіно. Широку популярність актор отримав після ролі Старого в «Кіборгах».

У новому проєкті «Спіймати Кайдаша» Віктор Жданов зіграв главу сімейства Омелька Кайдаша.

Ірина Мак – українська актриса театру і кіно. У 1994 році закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І.К. Карпенко-Карого (курс Ю. Ткаченко). У цьому ж році вона влаштувалася в Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, де і працює донині. У кіно Ірина дебютувала у фільмі «Царівна», за мотивами однойменної повісті Ольги Кобилянської, де виконавши роль Оксани.

У «Спіймати Кайдаша» Ірина Мак зіграла дружину Омелька і мати двох дітей Марію Кайдашиху.

Тарас Цимбалюк – український актор театру і кіно, зірка костюмованої драми «Кріпосна». У 2013 році він отримав акторську освіту в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, спеціальність – актор драматичного театру і кіно (майстерня Зимової В. І.). Вперше на екранах актор з’явився в 2011 році, де зіграв другорядну роль в містичному серіалі «Щоденники темного». Молодого артиста глядачі полюбили в образі мужнього коваля Назара в костюмованій драма «Кріпосна».

У новому ж проєкті «Спіймати Кайдаша» Тарас Цимбалюк зіграє роль старшого сина Кайдашів – Карпа Кайдаша.

Григорій Бакланов – український актор театру і кіно. Одесит з дитинства точно знав, що народжений стати справжньою зіркою кінематографу. Саме в студентські роки біографія Григорія Бакланова поповнилася першими ролями в театрі і кіно. Під час навчання в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого він активно знімався в українських фільмах і серіалах. Дебют Григорія на екранах відбувся в короткометражному фільмі «Зустріч». Після закінчення університету Григорій став актором Нового театру на Печерську.

У новому проєкті «Спіймати Кайдаша» Григорій Бакланов зіграє молодшого сина Кайдашів – Лавріна Кайдаша.

Антоніна Хижняк – актриса театру і кіно, озвучення та дубляжу. У 2012 році закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Актриса дублює українською мовою фільми і мультфільми для кінотеатрів і телебачення, озвучила багато ігор і додатків. У Антоніни також є досвід роботи в Академічному театрі ляльок. Дівчина знімається в серіалах і працює в компаніях дубляжу.

У «Спіймати Кайдаша» Антоніна Хижняк зіграла дружину Карпа Кайдаша – Мотрю.

Кошторис

Фільмування телесеріалу було частково профінансовано Мінкультом. При загальному кошторис ₴26,7 млн, з Мінкульту було виділено половину вартості ₴13,3 млн. Під назвою "Кайдашева сім'я XXI" проєкт виграв конкурс Міністерства культури кінопроектів патріотичного спрямування у 2018 році.

Добірка кращих серіалів березня, які варто переглянути (Відео)

Цікава мова серіалу

Коли проєкт з тодішньою робочою назвою "Кайдашева сім'я XXI" виграв патріотичний пітчинг Міністерства культури у 2018 році, творці зобов'язувалися що телесеріал знімуть повністю українською. В кінцевому ж варіанті, всі герої серіалу розмовляють суржиком а не чистою українською мовою; ще під-час фільмування серіалу, творці повідомили що серіал знімається "смачним сільським суржиком".