Docudays UA-перший віртуальний кінофестиваль

Автор
623
Docudays UA-перший віртуальний кінофестиваль

Docudays UA вимушено переходить в онлайн.

Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA перенесли в онлайн-формат через епідемію коронавірусу. Він пройде з 24 квітня по 3 травня, і всі його покази будуть безкоштовними.

"Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Docudays UA-2020 став для наших глядачів і глядачок підтримкою і унікальним досвідом, цього року до нього зможе долучитися вся Україна, а всі кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними", - йдеться на сайті фестивалю.

"Рішення робити онлайн-фестиваль вже в кінці квітня було для нас непростим. Звичайно, жодна віртуальне подія не замінить фізичну. І почуття режисерів, коли фільми не потрапляють на екрани кінотеатрів, ми добре розуміємо, - коментує Вікторія Лещенко, програмна директора Docudays UA -2020. - Цей фестиваль - наш акт солідарності зі світовим культурним співтовариством і спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи. Він дозволить перезавантажитися і зберегти зв'язок зі світом в умовах глобальної ізоляції".

Вілл Сміт запускає серіал про своє перебування на карантині

Детальна програма та розклад фестивальних трансляцій з'явиться через тиждень. На сайті фестивалю глядачам будуть доступні більше 50 стрічок. Організатори пропонують усім бажаючим заплатити за перегляд будь-яку суму або зробити благодійний внесок.