Марина Врода: Кіно мені цікаве, як мистецтво

Читать на русском
Автор
Марина Врода: Кіно мені цікаве, як мистецтво Новина оновлена 13 серпня 2023, 11:08

Перемога Марини Вроди у конкурсі короткометражних фільмів Каннського кінофесту стала другою за значимістю подією у кінематографі 2011 року.

Зустрівшись з Мариною через рік після її перемоги, ми розпитали її про новий фільм, над яким вона вже почала працювати, про останні тенденції у кінематографі, про те, як відбувалося її творче становлення, і, нарешті, про природу мистецтва загалом.

Яким буде ваш новий фільм?

Це буде повнометражна ігрова картина, робоча назва якої "Степове". Фільм про кілька днів життя літньої людини. У ній братимуть участь як професійні, так і непрофесійні актори. Поки що це все, що можу про неї сказати.

Сюжет "Кросу" не переросте на повний метр?

Це зовсім інше кіно.

Тема, піднята в "Кросі", вам здається ще не розкритою?

Хотілося зробити "Крос" не як сюжет, а як вірш. Його так і слід читати. Адже справа не в самій школі, або спогадах про біг на фізкультурі. Це віршик такий.

У "Кросі" немає музики. Чи не плануєте ви у своїх майбутніх фільмах взагалі відмовитись від музики?

У "Кросі" не виникало потреби використовувати музику. Закінчуючи монтаж фільму, іноді дивлюся весь фільм спершу без звуку. І якщо відчую ритм і мелодію історії у самій зміні кадрів, тоді вже акуратно додаю звук. І дивлюсь, слухаю… Музика може бути, чому б і ні?

Фото взято з сайту: http://novostey.com/