Люди знають кінцівку, але не завершення: Джордж Мартін про "Гру престолів"

Автор
Люди знають кінцівку, але не завершення: Джордж Мартін про "Гру престолів"

Останній сезон викликав низку критики з боку глядачів. А фінал саги змусив більш ніж мільйон осіб підписати петицію, що закликала компанію HBO переробити сезон.

Знаменитий американський фантаст Джордж Мартін розповів, що кінцівки останніх двох книг серії «Лід і полум’я» будуть відрізнятися від кінцівок 7 і 8 сезонів «Гри престолів». Про це він повідомив в інтерв’ю німецькій газеті Welt. «Люди знають кінцівку, але не завершення», – наголосив письменник.

Зазначається, що після 4 сезону «Гри престолів» у знімальної групи закінчився вихідний матеріал, тому кінороби самостійно визначали долю головних героїв. До 8 сезону прихильники серіальної адаптації романів Мартіна схвально відгукувалися про роботу сценаристів.

Втім, останній сезон викликав низку критики з боку глядачів. А фінал саги змусив більш ніж мільйон осіб підписати петицію, що закликала компанію HBO переробити сезон.

Коли ж у Мартіна запитали, чи можна сподіватися на фільм з адекватним фіналом, той відповів: «Наразі я не можу вирішувати, оскільки HBO контролює права на екранізацію». «Творці серіалу насправді хотіли закінчити сагу після 7 сезону трьома великими фільмами. «Гра Престолів» повинна була завершитися у кінотеатрах. Чотири чи п’ять років тому це все обговорювали, але HBO відмовилися від ідеї.

"Скарби культури для всіх людей": в Україні створили тактильні альбоми для незрячих

Керівники сказали: ми виготовляємо телешоу, а не займаємося кінематографічним бізнесом», – поділився Мартін.