Випустили подкаст для підготовки до ЗНО з української літератури

Автор
587
Випустили подкаст для підготовки до ЗНО з української літератури

Перші навчальні випуски вже доступні для прослуховування на сайті Освіта.ua.

Платформа Освіта разом зі знавцем української мови Артуром Пройдаковим запустили безкоштовний подкаст, який допоможе випускникам підготуватися до складання ЗНО з української літератури, яке є обов’язковим для всіх абітурієнтів.

Артур — вчитель української мови і літератури та експерт з підготовки до ЗНО, розповість про те, до чого варто готуватися учасникам тестування та поділиться лайфхаками для успішного складання тесту.

Цього року, зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури відбудеться 26 травня.

Крім того, що у випусках ведучий доступно розкаже про особливості тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання, особлива увага приділятиметься творам, які включені до навчальної програми.

У коротких подкастах, які випускатимуться щотижня, літературознавець детально розглядатиме творчість одного з авторів, зміст його напрацювань та теоретичні аспекти жанру.

Скільки відсотків українців читають книги?

Наразі, на сайті доступні для прослуховування чотири теми:

  • Український фольклор (різновиди народних пісень, балади, історичні пісні)
  • Повість минулих літ (хто такі засновники Києва, «Про заснування Києва», «Про помсту княгині Ольги деревлянам», як вирізнити літопис з-поміж інших творів на прикладі «Повісті минулих літ»)
  • Слово про похід Ігорів (жанр та основна думка твору, на що варто звернути увагу)
  • Григорій Сковорода (особливості філософського світогляду Сковороди, поняття «бароко», «De Libertate», «Всякому місту звичай і права», «Бджола і Шершень»).