Добряче розігріє увагу: нові українські книги, варті вашої уваги (Фото)

Автор
Добряче розігріє увагу: нові українські книги, варті вашої уваги (Фото)

Психологічний трилер і містичний детектив, інтелектуальна криміналістика і підліткові пригоди – усе це гаряче чтиво має розігріти уяву цієї морозяної пори.

Андрій Новік "Аномалія"

Географія цього психологічного та інтелектуального чтива напрочуд широка, а події та їх наслідки є неабияк заплутаними й таємничими. Німеччина і США, Іспанія, Франція та Марокко – саме в таких просторових межах відбувається дійство. Що ж до часу... Все починається у наші дні в Гамбурзі, де створюється реальність, якою надалі годі опанувати. Саме тут науковця Александера Бунге знаходять мертвим у власному кабінеті. Він був одним з учасників експериментів з виявлення гравітаційної аномалії в кристалах. Агент спецслужби Маркус Бруннер починає розслідування. Тим часом українці Остап, Віталій, Ян та Марта прилітають до Марокко на відпочинок. Під час екскурсії вони опиняються в моторошній ДТП. Це було так дивно, наче водії випали з цієї реальності на кілька секунд. Остап розуміє, що відбувається щось незвичайне. А потім він зустрічає Аміру – дівчинку, що вижила після тієї ДТП і стала інакшою… Тепер на неї розпочато полювання. Аміра якось пов’язана зі смертю науковця Бунге. Бруннер хоче знайти дівчинку, бо вона – ключ до катастрофи… "Книга, яку ви зараз тримаєте в руках, у певному значенні є особливою для мене, - зауважує автор. - У ній описано речі, які оточують нас із вами, однак про які ми навіть не здогадуємося. Кожен проведений дослід містить під собою реальне підґрунтя, а загадкові просторово-часові кристали насправді існують".

Маргарита Сурженко "Вона знає таємницю"

У цьому містичному детективі дівчинка Кіра, головна героїня, втративши батьків під час шторму опиняється на безлюдному острові. Блукаючи посеред тропічних дерев, вона знаходить покинутий храм, в якому раптом починає бачити потоки – потоки достатку та бідності, удачі та нещастя, світла й темряви... Кіра розуміє, що це – невідома їй раніше суперсила. За допомогою цієї суперсили Кіра не просто вибирається з острову, а починає нове життя. За кілька років, ставши відомою письменницею, вона виходить заміж за улюбленого чоловіка, але з часом виявляється, що її успіхи не всім подобаються, заздрість до її таланту призводить до того, що дехто хоче присвоїти її недописану книгу і взагалі… вбити її. Чи допоможе Кірі її суперсила? Чи врятують потоки?..

Поліна Кулакова "Дівчина, яку ми вбили"

Новий роман цієї авторки – це вже третій з черги психологічний трилер. Цього разу дія розгортається в Івано-Франківську кінця двотисячних. Передують тому події з кінця дев’яностих. Компанія підлітків із п’ятьох осіб затіяла, здавалося б, невинну гру, яка закінчилася не так, як вони розраховували. У тій грі дівчина Ліда програла, і тепер вона та, яку жоден із них не забуде. Через сімнадцять років після тих подій п'ятеро підлітків, що вже давно стали дорослими, знову зустрінуться, щоб налагодити відносини та пробачити старі образи. Але тінь минулого накриє кожного з них, тож починається нова гра. Загалом це чтиво хоч і на пару годин, але з таких, що тримають читача в напрузі до самої розв'язки і залишаються в пам’яті надовго.

Мартин Якуб "Мертві моделі"

За сюжетом цього гостросюжетного чтива новоспечений приватний детектив без ліцензії, колишній атовець Макс Ґедзь отримує перше замовлення: знайти зниклу фотомодель, подругу київського мажора. Здається, це справа на кілька днів. Детектив майже впевнений, що дівчина просто заховалася від свого нав’язливого кавалера. Проте Ґедзь навіть не підозрює, у що він вв’язався: хтось починає полювати на моделей… "Щось вкусило її за шию. Різкий біль пронизав усе тіло. Ната схопилася за місце укусу. В очах потемніло. Вона впустила ключі, вони гучно брязнули об асфальт. За ними "брязнула" і Ната. Темний силует затулив собою тьмяне світло ліхтаря. Хтось підняв ключі й схилився над її обличчям. – Мамочко, - пробелькотіла Ната перед тим, як потонути в темряві".

Андрій Кокотюха "Група залізного порядку"

До цієї книжки увійшли дві повісті про пригоди Максима Білана та Дениса Черненка. За сюжетом однієї з них друзі відпочивають у селі на Полтавщині, і все було би звично, якби раптом Максим випадково не побачив у воді якесь страховисько. Зрозуміло, що юний детектив не міг не перейнятися цим фактом і не почати розшукувати причину появи гада в їхній річці. Але виявляється, що гади-плазуни значно безпечніші за гадів-людей. Обом хлопцям треба виявити неабияку сміливість і кмітливість, бо їхнім супротивником цього разу стає надзвичайно небезпечна і розумна людина на ім’я Анатолій Громовець, яка до того ж має впливових друзів. І яким же здивуванням було для Максима та Дениса, коли цей Громовець, прозваний Плазуном, стає директором школи, де навчаються юні детективи…