Міністерство культури запустило телеканал "Дом" для окупованих територій

Автор
Міністерство культури запустило телеканал "Дом" для окупованих територій

Новий канал веде мовлення з 1 березня в тестовому режимі.

Міністерство культури, молоді і спорту України представило новий телеканал, який веде мовлення на тимчасово окуповані території. Він отримав назву "Дом", повідомляє "Громадське".

Наголошується, що новий телеканал здійснює мовлення з 1 березня в тестовому режимі. На презентації заявили про те, що одна з цілей каналу – "деоккупация свідомості українських громадян".

У презентації взяли участь в.о. гендиректора телеканалу UATV Юлія Островська, перший заступник міністра культури Анатолій Максимчук, заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, а також заступники голови Офісу президента Юрій Костюк та Кирило Тимошенко.

"У 54% на окупованих територіях немає доступу до українських телеканалах, а 43% - до українських сайтів", - заявила Островська.

"Ми провели переговори з усіма великими гравцями на телеринку і домовилися, що на цьому каналі буде йти найпреміальніший контент - зокрема, серіали, спортивні трансляції і т. д.", - розповів Тимошенко. За його словами, вже найближчим часом на "Домі" запустять власні новини і ток-шоу. А вже протягом двох років він повинен повністю вийти на власне виробництво.

Щодо мови каналу Тимошенко заявив: "У нас не стоїть питання, якою мовою буде віщати канал. Ведучі та гості будуть спілкуватися як російською, так і українською". Також він підтвердив, що журналістів каналу консультують працівники телеканалу "112 Україна", що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.

"Так, там є люди з ICTV, "112", "Прямого" та інших телевізійних груп. І я не розумію, чому ми як професіонали говоримо, що якщо людина працювала на "112-му" каналі, то вона не може бути професіоналом на іншому телеканалі?", - сказав Тимошенко.

За словами Потураєва, канал не транслюватиме тези російської пропаганди, "Дом" не буде віщати про "повстанців", "громадянську війну" і не буде називати російські танки "рожевими єдинорогами, які приїхали з любов'ю, from Russia with love", - сказав він.

Нагадаємо, що телеканал іномовлення України (UA|TV) 12 січня припинив мовлення в прямому ефірі. На базі UA|TV вирішили створити телеканал для мовлення на тимчасово окуповану українську територію.

Брітні Спірс привітала бойфренда з днем народження напівоголеними фото

Як повідомляв міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, контент телеканалу для окупованих територій випускатиметься російською і українською мовами. Основна мета цього каналу – "донести правду про те, що відбувається в Україні, до жителів тимчасово окупованих територій". На думку Бородянського, аби покрити українським мовленням 80% тимчасово окупованих районів Донбасу, знадобиться близько трьох місяців.