Проведення "Євробачення 2020" опинилося під загрозою через епідемію коронавірусу

Автор
655
Проведення "Євробачення 2020" опинилося під загрозою через епідемію коронавірусу

Організатори міжнародного пісенного конкурсу Євробачення "розглядають різні сценарії" проведення події через стрімке поширення смертельного коронавірусу.

У світі вже скасували чимало подій, тому така масштабна подія як Євробачення теж може зазнати змін.

Конкурс Євробачення-2020 в Роттердамі, Нідерланди, повинен відбутись вже через 2 місяці – у травні 2020 року. Зазвичай там збираються десятки тисяч людей, відтак через масове скупчення людей є загроза ще більшому поширенню коронавірусу. Окрім того, під загрозою зараження стоять самі організатори конкурсу та їхні робочі, представники країн та їхні делегації. 

У виданні Metro передають, що організатори події вже розробляють різні сценарії подій, за яких може відбутись конкурс.

"Європейська мовна спілка, звичайно, уважно стежить за ситуацією, пов'язаною з поширенням коронавірусу, і вживає всіх необхідних заходів обережності задля охорони здоров'я і безпеки, як це вимагає наразі ВООЗ та представники влади", – заявив представник ЄМС.

Ми будемо продовжувати стежити за подіями в Європі і розглядаємо різні можливі сценарії разом з національними мовниками – Eurovision Song Contest 2020 NPO (голландська організація громадського мовлення, – LifeStyle 24), NOS (нідерландська телерадіокомпанія, – LifeStyle 24) і AVROTROS (голландський радіо- і телевізійний мовник, – LifeStyle 24), – додали у Європейській мовній спілці.

І хоч наразі не розголошується жоден із сценіріїв, у численних ЗМІ припускають, що, ймовірно, конкурс все ж відбудеться, але в порожньому залі у прямому ефірі, або ж кожен з представників-вокалістів виступить у своїй країні по відеозв’язку.

У Нідерландах вже занепокоєні ситуацією, що відбувається у зв’язку з поширенням коронавірусу, оскільки музичний конкурс втратить значний приріст туристів у країні. Відомо, що тисячі фанатів Євробачення вже забронювали квитки для перельотів чи проїзду та проживання в місті.

Відомо, що під загрозою проведення залишились головні події року у спорті – Євро-2020 та Олімпіада в Токіо. Наразі вже перенесли квітневу Формулу-1, Турнір шести націй (Six Nations Championship) ти низку інших спортивних подій. Щодо модних та концертних заходів, то представники елітних брендів вже скасували свої покази у містах Європи, Японії та США. Кінематограф теж зазнає чималих збитків через перенесення чи скасування прем’єр, або через незаповнені кінозали.

Що відомо про коронавірус станом на 6 березня?

Станом на 6 березня від вірусної пневмонії, яку спровокував коронавірус Covid-19, померли 3 383 особи. Загальна кількість інфікованих – 98 698 осіб по всьому світу. Втім, є і хороші новини – одужали 55 444 людини. В Італії зафіксували 3 858 випадків зараження коронавірусом та 148 летальних випадків. Найважча ситуація в районі Ломбардії.

Дівчина Ілона Маска Grimes дала інтерв'ю з приводу вагітності (Відео)

Коронавірус зареєстрували в Україні (1 людина), Білорусі, Польщі, Австрії, Румунії, Чехії. В Ірані підтвердили 3 513 випадків зараження коронавірусом. Офіційно повідомили про 107 смертей. Після Китаю найвищий показник інфікування коронавірусом у Південній Кореї – кількість хворих на коронавірус Covid-2019 перевищила 6 тисяч осіб. У Нідерландах, де повинен відбутись конкурс Євробачення-2020, наразі зафіксовано 82 випадки захворювання коронавірусом, смертельних випадків немає.