Припиніть це робити: причини, через які телефон постійно нагрівається

Читать на русском
Автор
892
Телефон Новина оновлена 22 травня 2024, 23:45
Телефон. Фото Ілюстративне фото

Ці поширені помилки вбивають батарею телефону та сам пристрій

Через те, що в сучасних телефонах встановлені потужні процесори та акумулятори великої місткості в тонких корпусах, гаджети часто перегріваються. А високі температури чи будь-яке тепло лише посилюють ситуацію.

На порталі Pcmag розповіли про найбільш поширені причини, через які телефон став сильно нагріватися. Також власникам гаджетів розповіли, що робити у такому разі.

Одна з причин — тривале використання телефону. Наприклад, багатогодинний перегляд фільму або використання ігор. А якщо телефон ще й заряджається під час гри, він може нагрітися в рази сильніше. Зрештою, це призведе до зниження продуктивності акумулятора.

Також перегрів може бути через запуск занадто великої кількості програм одночасно. Кожна відкрита програма, що працює у фоновому режимі, використовує процесор телефону, його пам’ять та акумулятор. Чим більше програм, тим вище споживання енергії.

Попадання прямих сонячних променів також веде до перегріву пристрою. Якщо залишити смартфон під прямим сонячним промінням, металеві та скляні компоненти можуть перетворитися на міні-піч, в якій крихкі компоненти комп’ютера запікаються всередині.

Щоб цього уникнути, під час тривалого перебування на вулиці краще зберігати телефон у темному та прохолодному місці, наприклад у кишені, рюкзаку чи сумочці. Якщо ви перебуваєте десь, наприклад, на пляжі, подумайте про те, щоб скласти кут рушника і засунути туди телефон (це також допоможе уникнути попадання солоної води або піску в телефон).

Шкідливе програмне забезпечення або віруси — ця проблема теж викликає перегрів телефону, але тільки для пристроїв на базі Android. Вони піддаються додатковому фактору, якого немає у iPhone, — перегріву через вплив шкідливих програм або вірусів. Користувачам Android слід розглянути можливість встановлення надійного антивірусного програмного забезпечення на свій пристрій. Воно перевіряє можливі шкідливі програми, які можуть зашкодити вашому телефону. Тому перш ніж встановлювати якусь програму, потрібно переконатися у її безпеці.

Щоб уникнути перегріву пристрою, фахівці рекомендують заряджати його в прохолодному місці якомога далі від сонячних променів, знижувати яскравість екрана та відключати непотрібні програми. Виробники смартфонів рекомендують підтримувати температуру пристрою в діапазоні від 0 до 35 градусів за Цельсієм незалежно від того, використовується він зараз чи ні.

Також "Телеграф" розповідав про те, що потрібно робити перед зарядкою телефону, щоб батарея прослужила довше. Ці звичайні лайфхаки допоможуть продовжити життя телефону.