Фотографуйте! 5 секретів, як робити цікаві знімки на смартфон (відео)

Читать на русском
Автор
856
Зробити ефектну світлину непросто
Зробити ефектну світлину непросто

Сучасні смартфони можуть робити кадри не гірші, ніж фотоапарати

Налаштування телефону можуть бути корисними не тільки для заощадження трафіку чи енергії акумулятора. Якщо ви хочете привезти із подорожі гарні фото, то варто вивчити свій телефон.

Більшість рекомендацій починається саме із поради вивчити портретні режими, нічні режими тощо, які можуть значно покращити ваші фотографії за правильного використання. Також перед поїздкою варто подивитись на місця, які ви хочете відвідати, аби одразу уявляти собі гарні ракурси для фото.

Основні правила мобільної фотографії в подорожі

  • Знімайте в золоту годину. Година після сходу сонця та перед заходом забезпечує гарне, тепле освітлення, яке ідеально підходить для фотографування.
  • Використовуйте лінії сітки та правило третин. Увімкніть лінії сітки вашої камери та розташуйте об’єкт зйомки вздовж пересічних ліній для більш збалансованої та візуально привабливої ​​композиції. Використовуйте симетрію там, де вона може стати частиною композиції, наприклад — на куті пам'ятки.
  • Підійдіть до об’єкта зйомки. Не покладайтеся на цифрове масштабування, оскільки воно погіршує якість. Натомість підійдіть ближче до об’єкта, щоб захопити більше деталей.
  • Охопіть негативний простір. Залиште вільний простір навколо об’єкта зйомки, щоб зробити фотографію більш ефектною та мінімалістичною.
  • Шукайте новий кут, під яким можна поглянути на предмети, нові ракурси та композицію.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як звільнити місце на телефоні. Зробити це не видаляючи особисті файли непросто, але можливо.