Поділіться файлами з тими хто поруч: прихована функція Android

Читать на русском
Автор
2686
Функція дозволяє ділитися різними файлами Новина оновлена 25 травня 2024, 08:15
Функція дозволяє ділитися різними файлами. Фото Freepik

Опцію можна налаштувати так, щоб отримувати документи чи фото тільки від контактів

Android має чимало прихованих функцій, які неочевидні користувачам. Одна з таких — Nearby Share для швидкого обміну файлами між пристроями

Про це пише портал Slash Gear. Nearby Share працює так: коли ви торкнетеся кнопки "Поділитися" в більшості програм, ви побачите опцію "Поділитися поблизу".

Якщо натиснути цю опцію, ви побачите всі телефони Android поблизу, у яких розгорнуто налаштування видимості. Для того, щоб передати файл, торкніться зі списку пристрою, з яким хочете поділитися. Одержувачу буде запропоновано прийняти передачу, і як тільки він це зробить, файли будуть надіслані.

Якщо ви хочете отримувати файли таким чином, то переконайтеся, що налаштування видимості правильні. Інакше ви не з’являтиметеся в чиємусь списку Nearby Share. У налаштуваннях Nearby Share потрібно натиснути "Видимість пристрою". Якщо ви хочете отримувати передачі файлів через Nearby Share тільки від когось із ваших контактів, виберіть "Контакти". Якщо ви бажаєте отримувати файли від когось, кого немає у ваших контактах, виберіть Усі.

Раніше "Телеграф" розповідав про приховані налаштування смартфонів Android, які можуть пришвидшити роботу телефона. Серед них — налаштування мережі та анімації.