Це втамує спрагу надовго: як охолодити напої двома незвичними методами

Читать на русском
Автор
894
Як охолодити напої Новина оновлена 26 травня 2024, 22:52
Як охолодити напої. Фото Колаж "Телеграф"

Перед вживанням сполосніть верхню частину пляшки звичайною водою — там може залишитися сіль

В Україні вже майже декілька тижнів тримається спекотна погода. Більшість людей хоче в цю пору поласувати холодними напоями і бажано зробити це максимально швидко, щоб відразу втамувати спрагу. Як це зробити?

"Телеграф" розповів про способи, які допоможуть вам охолодити будь-який напій за кілька хвилин. Зазначимо, що бажано, щоб влітку у вас завжди в запасі був в морозилці лід.

З його допомогою можна освіжити будь-який напій. Або ж швидко охолодити цілу пляшку води.

Порада 1

Візьміть скляну миску з товстими стінками та наповніть її водою і льодом. Чим товщі стінки миски, тим краще. Засипте лід і заливайте воду в співвідношенні 50/50 — так, щоб ваша пляшка або банку була повністю покрита. Якщо вам потрібно охолодити відразу багато пляшок — використовуйте ванну.

У воду додайте дрібку солі. Сіль завдяки іонів натрію і хлору почне взаємодіяти з водою. Для взаємодії молекули води почнуть виробляти енергію, яка почне знижувати температуру навколишнього середовища.

Покладіть ваші напої в розчин і швидко розмішайте. Перемішування допомагає теплу з ваших напоїв в розчин виходити набагато швидше.

Зачекайте буквально 2 хвилини й температура ваших напоїв істотно знизиться. Тепер ви можете налити прохолодний напій в склянку і насолодитися приємною температурою.

Порада 2

Розкладіть на дошку паперовий рушник і намочіть його водою. Рушник має бути такого розміру, щоб повністю загорнути пляшку або банку. Якщо відповідного розміру немає — сміливо беріть два або три рушники.

Загорніть пляшку в мокрий рушник цілком. Покладіть згорток в морозилку на 10-15 хвилин. Потім діставайте і насолоджуйтеся холодним напоєм. Рушник можна відразу не знімати — він буде зберігати прохолоду якийсь час.

Важливо! Для охолодження бери менші ємності — в них температура знижується швидше. Перед вживанням сполосніть верхню частину пляшки звичайною водою — там може залишитися сіль. Якщо солі під руками немає, то вода з льодом теж буде ефективна. Цей метод набагато краще додавання кубиків льоду безпосередньо в напій.

Раніше "Телеграф" писав, як нагріти воду в басейні без електрики.