Встигнете, навіть якщо світло дали ненадовго: 5 способів прискорити зарядку телефону

Читать на русском
Автор
864
Чоловік з телефоном Новина оновлена 05 червня 2024, 09:57
Чоловік з телефоном. Фото Freepik

Бездротова зарядка не підходить, коли часу на поповнення енергії обмаль

Через дефіцит електроенергії, спричинений російськими ударами, в Україні надовго відключають світло. У цих умовах важливо знати, як зарядити телефон у короткий термін, оскільки іноді електрику можуть дати ненадовго.

"Телеграф" нагадує, як витратити на зарядку телефону мінімум часу. Для цього є кілька прийомів.

Режим польоту

Мережевий сигнал вимагає великої кількості енергії, відбираючи її у пристрою, що заряджається. Авіарежим відключає всі бездротові підключення: Wi-Fi, стільниковий зв’язок, Bluetooth, GPS та радіочастотний зв’язок ближньої дії (NFC). В результаті для повної зарядки смартфона знадобиться від 25 до 50 відсотків менше часу.

Яскравість екрана та програми

З метою скоротити споживану енергію під час заряджання, яскравість екрана потрібно максимально знизити. Також необхідно закрити всі програми, оскільки вони "жеруть" енергію навіть у фоновому режимі.

Чохол

Щільні чохли підсилюють нагрівання акумулятора, особливо це актуально, коли температура повітря і так висока. У результаті процес зарядки вимагає більше часу. Щоб цього не відбувалося, перед тим, як підключити гаджет до джерела живлення, чохол треба зняти.

Вимкнення

Найрадикальніший спосіб скоротити час заряджання акумулятора — повністю вимкнути телефон. Він підійде у випадках, коли власник не чекає на важливі дзвінки та повідомлення. Вимкнення дасть можливість максимально швидко зарядити смартфон.

Безпровідна зарядка

Такий спосіб зручний, але не підходить, коли часу мало. У цьому випадку телефон потрібно підключити до мережі через шнур. Це дасть змогу зарядити пристрій на 25 відсотків швидше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею. Якщо дотримуватись деяких правил, пристрій "проживе" довше.