Три способи відстежити телефон: є для iPhone і для Android

Читать на русском
Автор
955
Захист телефону паролем — один із кроків кібербезпеки
Захист телефону паролем — один із кроків кібербезпеки. Фото hardreset.info

Лайфхаки допоможуть побачити де на карті знаходиться телефон, або був востаннє

У користуванні смартфонами є кілька хитрощів, які допомагають підтримувати його стабільну роботу. Однак іноді так відбувається, що телефони губляться. Якщо ви забули десь смартфон, є кілька способів відстежити місцезнаходження телефону без встановлення додаткового програмного забезпечення.

Основна умова — щоб на пристрої був активований обліковий запис Google/Apple і були увімкнені служби визначення місцезнаходження (геолокація). Якщо пристрій не підключено до Інтернету або на ньому вимкнено геолокацію, ці методи можуть показувати лише останнє відоме місцезнаходження.

Використовуйте програму Google Find My Device для Android

Щоб використовувати Диспетчер пристроїв Android для відстеження місцезнаходження мобільного телефону без встановлення програмного забезпечення, виконайте такі дії:

  1. Перейдіть на сайт Диспетчера пристроїв Android.
  2. Увійдіть, використовуючи облікові дані Google телефону, який потрібно відстежувати.
  3. Виберіть пристрій Android, який потрібно відстежувати, зі списку пристроїв, пов’язаних із вашим обліковим записом.
  4. Натисніть значок розташування поруч із назвою пристрою, і ви побачите місцезнаходження телефону, який ви відстежуєте.
  5. Ви можете зателефонувати пристрою, заблокувати його або дистанційно стерти всі дані.

Використовуйте програми Apple iCloud

Якщо ви стежите за iPhone, ви можете використовувати службу iCloud від Apple, щоб знайти його місцезнаходження. Увійдіть на iCloud — Find і натисніть піктограму "Знайти мій iPhone". Ви побачите карту з поточним місцем розташування телефону, а також список усіх пристроїв, які ввійшли в Apple ID. Ви можете відтворити звук, позначити телефон як втрачений або віддалено стерти.

Використовуйте Google Maps

Для використання потрібно мати певні налаштування на телефоні. Також можна дозволити іншим користувачам відслідковувати своє місцезнаходження — це опція "Надсилання геоданних".

  1. Відкрийте програму Google Maps на телефоні, який хочете відстежувати, увійдіть у свій обліковий запис Google. Якщо ви вже ввійшли в обліковий запис і знаєте його пароль, просто продовжуйте.
  2. Торкніться зображення профілю > Ваша хронологія > Більше > Налаштування та конфіденційність > Налаштування місцезнаходження, переконайтеся, що на ньому написано "Місцезнаходження увімкнено" та "Історію місцезнаходжень увімкнено".
  3. Відкривши Google Maps і увійшовши у той самий обліковий запис Google, в розділі "Хронологія" ви побачите карту з поточним розташуванням телефону та часову шкалу того, де телефон був протягом дня.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно обрати Power Bank для смартфона. Його потрібно обирати з огляду на девайси, які будете заряджати та кількість потрібних зарядок.