Нещадно "крадуть" пам’ять: через які програми смартфон починає гальмувати

Читать на русском
Автор
1722
Ці програми крадуть пам’ять гаджета Новина оновлена 08 червня 2024, 20:34
Ці програми крадуть пам’ять гаджета. Фото Freepik

Активне використання цих програм сильно засмічує кеш на пристрої

Смартфон може почати гальмувати з різних причин, але однією з них є нестача пам’яті, особливо у випадку сучасних багатофункціональних програм. Деякі з них активно її "крадуть", зменшуючи продуктивність пристрою та уповільнюючи його роботу.

У матеріалі iТech.ua розповіли, які програми на смартфоні "забивають" пам’ять найсильніше. Їх завжди потрібно очищати від "сміття".

Які програми крадуть пам’ять гаджета

Недолік вільного місця на смартфоні може призвести до зниження продуктивності батареї, оскільки програми можуть почати працювати у фоновому режимі, постійно завантажуючи процесор та споживаючи енергію.

Експерти зазначили, що багато пам’яті "крадуть" месенджери, наприклад, Telegram може за добу споживати по 1 гігабайт пам’яті. А річ у тому, що налаштування автоматично дозволяють зберігати всі файли на накопичувачі пристрою. Щоб вимкнути цю функцію, потрібно зайти в налаштування та деактивувати автоматичне збереження контенту на пам'ять пристрою.

Соціальні мережі також споживають багато пам’яті, тому не забувайте періодично заходити до налаштувань програм і чистити кеш. Те саме стосується і браузерів, де зберігається кеш переглянутих веб-сторінок. І чим більше сайтів ви відвідуєте, тим більше даних зберігатиметься.

"Вбивають" пам’ять та програми, пов’язані з картами, оскільки в них зберігається і кеш і ті карти, які ви завантажували для офлайн перегляду. Ігри на телефоні також забирають багато місця та можуть створювати великі обсяги кешу.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно заряджати телефон на бездротовій зарядці, щоб не "вбити" батарею.