Економимо заряд ноутбука: ця функція допоможе "приспати" вкладки в браузері

Читати російською
Автор
Новина оновлена 08 червня 2024, 23:42

Така функція дозволяє розвантажити потужності пристрою

У періоди відключення електроенергії важливо знати прийоми, які дозволяють заощаджувати заряд на ноутбуці. Одним з ефективних способів є використання функції, яка "присипляє" неактивні вкладки у браузері.

У матеріалі Popsci розповіли, як активізувати цю функцію. За допомогою кількох кліків можна знизити навантаження на батарею пристрою.

Як продовжити час роботи ноутбука

Щоб продовжити час роботи ноутбука, слід використовувати різні методи економії енергії, такі як зниження яскравості екрана та вимкнення непотрібних пристроїв. Одним з ефективних способів є використання функції, яка "присипляє" неактивні вкладки у браузері.

У Google Chrome для активації цієї опції потрібно відкрити нову вкладку та ввести в ній chrome://flags/. У полі для пошуку напишіть efficiency та змінити Default на Enabled. Перезапускайте браузер кнопкою Relaunch, вона з’явиться в нижньому кутку. Тепер у налаштуваннях з’явиться "Ефективність", відкрити її можна, ввівши в новій вкладці chrome://settings/performance. Якщо ви активуєте "Збереження пам’яті", вкладки, якими ви не користуєтеся, перейдуть у "сплячий" режим.

У Mozilla Firefox така функція називається "Вивантаження вкладок", вона вбудована у браузері. Коли системної пам’яті не вистачає, ця опція вмикається автоматично. Щоб активувати її самостійно, введіть у новій вкладці about:unloads і натисніть Enter. Ви можете "приспати" вкладки, натиснувши кнопку "Вивантажити".

Раніше "Телеграф" писав, що робити, коли завис телефон. Є одна проста дія, яка врятує вас у цій ситуації.