Під час вимкнення світла: названа поширена помилка під час заряджання телефону

Читать на русском
Автор
1455
Як не можна заряджати телефон Новина оновлена 09 червня 2024, 06:47
Як не можна заряджати телефон. Фото Pixabay

Слід уникати такого способу заряджання

У період приватних відключень світла в Україні власникам смартфона необхідно приділити пильну увагу процесу заряджання, щоб не нашкодити батареї. При перебоях з електроенергією важливо пам’ятати деякі деталі, що стосуються вашого гаджета.

Багато власників смартфонів намагаються тримати гаджет завжди зарядженим на випадок відключень та залишають його заряджатися на всю ніч. Однак є великі недоліки цього способу.

Справа в тому, що сучасні гаджети найкраще заряджати лише до 80%. Якщо залишити телефон на всю ніч, він буде заряджений повністю, і батарея може почати перегріватися. Це негативно позначиться на роботі пристрою.

Є ще один мінус такої звички. Йдеться про так звану "мікрозарядку". Тобто при досягненні 100% заряду телефон перестане заряджатися, але як тільки рівень заряду знизиться на пару відсотків, він може заново її ввімкнути. Процес постійного ввімкнення та вимкнення заряджання може зменшити ємність акумулятора.

Хоча в більшості сучасних гаджетів передбачений захист від таких ситуацій, все ж таки краще уникати цього, щоб батарея в телефоні прослужила якомога довше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які програми в телефоні займають велику кількість пам’яті, через що гаджет починає часто гальмувати.