Заряд батареї у дорозі тане на очах? Як це виправити одним натисканням

Читать на русском
Автор
1242
Ілюстративне зображення Новина оновлена 10 червня 2024, 08:50
Ілюстративне зображення. Фото hdpick.club

Одна функція потребує чимало енергії гаджета

Чимало користувачів смартфонів помічали, що у дорозі телефон розряджається швидше, особливо, коли їдете потягом. Та це можна виправити.

Необхідно лише ввести телефон у потрібний режим. Про те, як та яку функцію варто обмежити у роботі, дізнався "Телеграф".

І йдеться саме про зʼєднання з мобільною мережею. Адже протягом усього вашого шляху телефон намагається постійно спіймати мережу та під'єднатися до неї.

Це відбувається через нестабільність покриття у дорозі, а тим паче у потязі. Як наслідок, заряд телефону втрачається набагато швидше.

Тож, щоб уникнути цього, потрібно вмикати на телефоні "режим польоту" або взагалі вимикати гаджет, особливо, якщо це нічна дорога.

Також "режим польоту" стане у пригоді, якщо потрібно, щоб телефон швидше зарядився, адже саме з ним витрати енергії значно нижчі. Водночас при вимкненому смартфоні батарея зарядиться ще швидше. Річ у тім, що коли пристрій увімкнений, деякі програми продовжують роботу у фоновому режимі.

Раніше "Телеграф" писав, що заряд батареї найбільше "зʼїдають" не додатки та Bluetoothe, а режим вібросигналу, який налаштований у більшості користувачів. Якщо його вимкнути, то телефон триматиме заряд довше.