Зверніть увагу на ці сигнали: як зрозуміти, що на вашому смартфоні є вірус

Читать на русском
Автор
1827
Як зрозуміти, що на телефоні є вірус
Як зрозуміти, що на телефоні є вірус. Фото itechua.com

Існують певні "симптоми" вірусу, які можна помітити

Смартфони, на яких ми зберігаємо важливу інформацію, можуть заразитися вірусом, ставлячи під загрозу наші дані та конфіденційність. Шкідливе програмне забезпечення може проникнути через ненадійні програми, посилання або навіть Wi-Fi-мережі.

У матеріалі Itech.ua розповіли про "симптоми", за допомогою яких можна помітити, що з вашим пристроєм щось не так. Важливо вчасно визначити проблему.

Як зрозуміти, що на телефоні є вірус

Віруси можуть зашкодити телефону, викравши особисті дані, такі як паролі, банківські реквізити та контакти, що може призвести до фінансових втрат та витоку конфіденційної інформації. Крім того, вони можуть уповільнити роботу пристрою, викликаючи його перегрів, збої та навіть повну несправність.

Першим "дзвіночком" є швидка розрядка гаджета. Якщо ви не використовуєте активно телефон, не граєте в ігри або не працюєте в енергоємній програмі, слід замислитись, чому енергія смартфона кудись зникає.

Ще однією ознакою того, що ваш гаджет "підхопив" вірус, можуть бути постійні "глюки". Смартфон може погано працювати, зависати, раптово вимикатися. Це може вказувати на наявність шкідливого ПЗ.

Слід насторожитися, якщо у смартфоні почали раптово з’являтися спливаючі вікна та реклама. Це шкідливе програмне забезпечення може впроваджуватися через ненадійні програми або заражені веб-сайти, порушуючи нормальну роботу пристрою.

На вірус також може вказувати той факт, що на смартфоні почали з’являтися програми, які ви не встановлювали. Перегляньте всі програми та переконайтеся, чи скачали ви їх самостійно.

Раніше ми писали, чому не можна прикладати телефон до вуха лівою рукою. Можливо, ви неправильно тримаєте гаджет під час розмови.