Відключення світла не страшні: як охолодитися без кондиціонера

Читать на русском
Автор
784
Охолодитися можна не лише за допомогою вентиляторів
Охолодитися можна не лише за допомогою вентиляторів. Фото Freepik

Розповідаємо, як створити комфорт вдома у спеку

Коли на вулиці спека, треба знати, як охолоджуватися вдома. Однак в Україні через постійні відключення електроенергії користуватися вентиляторами або кондиціонерами не завжди можливо. Раніше ми розповідали, як правильно провітрювати оселю влітку, а тепер ділимося, як охолодити дім.

Охолодитися у спеку дуже непросто, особливо, якщо вимкнули світло. Простими, але дієвими лайфхаками поділилися на порталі "Первая лента".

Як охолодитися у спеку

Пляшка з льодом. По-перше, таку пляшку можна поставити біля відчиненого вікна. Таким чином повітря у кімнаті буде охолоджуватися. Якщо є електроенергія, пляшку можна поставити перед вентилятором. По-друге, таким чином ви постійно матимете холодну воду.

Упродовж дня найкраще тримати вікна зачиненими. Також варто закривати жалюзі чи штори. Так сонце не буде потрапляти у кімнату.

Не користуйтеся плитою чи духовкою. Вони виділяють багато тепла. Приготування їжі краще перенести на вечір або ж зробити це зранку.

Спати на підлозі. Якщо спека заважає вам міцно спати, влітку можна робити це на підлозі. Холодне повітря зазвичай тримається низько.

Щоб швидко охолодити тіло, можна покласти мокрий рушник на точки пульсу. Це зап’ястя, щиколотки, згини ліктів і коліна. Також можна скористатися пакетом з льодом, однак між ним та шкірою треб обов’язково прокласти сухий рушник.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити комфортні умови для сну в спеку. Ми поділилися, як зберегти затишок у спальні.