Ніколи так не робіть: чотири заборони у використанні повербанку

Читать на русском
Автор
2127
Телефон та повербанк
Телефон та повербанк. Фото Freepik

Справність зовнішнього накопичувача особливо важлива у реаліях відключень світла

Є кілька варіантів зарядити телефон, коли немає світла. Найпростіший і найпоширеніший — використання повербанку. Щоб продовжити термін служби зовнішнього акумулятора і не нашкодити ані йому, ані смартфону, необхідно дотримуватись кількох правил.

"Телеграф" розповідає, як продовжити термін служби повербанку. Перед початком використання слід ознайомитися з інструкцією з експлуатації та не допускати порушення наведених нижче правил.

Перше правило — заряджати зовнішній акумулятор потрібно зарядкою, яка була з ним в комплекті. Якщо це неможливо, необхідно уважно підійти до вибору замінника. Сила струму та напруга в новому зарядному пристрої повинні відповідати зазначеним на корпусі повербанку. Зарядка з меншою потужністю збільшить час заряджання, повер буде зношуватися швидше. Зарядний пристрій підвищеної потужності може призвести до пошкодження та руйнування внутрішніх акумуляторів (батарей) павербанку.

Друге правило — дотримання діапазону температур при використанні повербанку. І накопичувач і зарядка від нього не повинні піддаватися впливу занадто низьких, та занадто високих температур. Рекомендована температура їх використання та зберігання від 0 до +30 градусів, оптимальна – в районі +20. Також не можна заряджати зовнішній накопичувач у приміщеннях із високою вологістю, наприклад, у ванній.

Третє правило – регулярне використання. Не варто надовго залишати повербанк без діла. Якщо така необхідність все ж таки є — стежте, щоб заряд утримувався на рівні 80%.

Четверте правило — не можна одночасно заряджати повербанк та телефон від нього. Це може пошкодити роз’єм USB. Робити це можна лише у тому випадку, якщо ваш павербанк не підтримує таку функцію.

Раніше "Телеграф" розповідав, на що звернути увагу, щоб повербанк не вбив батарею смартфона. Потрібно перевірити два параметри.