Перетворюємо свій телефон на "вічний": шість корисних порад для вашого гаджета

Читать на русском
Автор
3285
Як продовжити життя телефону Новина оновлена 16 червня 2024, 08:29
Як продовжити життя телефону. Фото Pixabay

Є прості способи подбати про стан гаджета

Мобільні телефони згодом починають гальмувати, виходити з ладу чи просто працювати вже не так добре, як раніше. Однак власникам гаджетів варто знати, які є правила, що допомагають продовжити життя телефону якнайдовше.

Є шість корисних порад, яких слід дотримуватись при використанні пристрою. Про це пише Kanebridge News.

На деякі з цих речей власники смартфоном можуть зовсім не звертати уваги.

Перевірка оновлень. Ваш телефон зберігає інформацію про всі аспекти вашого життя. Без оновлень безпеки все перебуває під загрозою. Apple пропонує оновлення програмного забезпечення щонайменше на п’ять років, а оновлення безпеки — на більш тривалий термін. Google Pixel вісімка цього року отримуватиме оновлення до 2030 року. Samsung обіцяє оновлення безпеки щонайменше протягом чотирьох років.

Захист екрану. Придбання чохла та захисної плівки для екрана є одним з найважливіших кроків для підтримки терміну служби телефону.

Очищення порту. Необхідно обережно вставити розпрямлену скріпку з боків і перевірити, чи не заповнена вона ворсинками та випадковим пилом. Це також важливо, тому що порт може засмічуватись і від цього будуть проблеми із зарядкою.

Стан акумулятора. Ви можете перевірити стан акумулятора в меню налаштувань на телефонах Apple або Android. Якщо на вашому iPhone в розділі "Стан батареї" зазначено, що "Максимальна ємність" вашої батареї становить 80% або менше, можливо, настав час її замінити.

Правильний ремонт. Якщо вам необхідно замінити батарею або екран, не переплачуйте за ремонт. На веб-сайті Apple є інструмент, який швидко оцінить вартість звичайного ремонту вашого телефону. Наприклад, після того, як фахівець з ремонту, що не належить Apple, замінить батарею iPhone, ваш телефон може надіслати попередження про те, що "неможливо перевірити", чи є в ньому "справжня батарея Apple".

Налаштування. Коли виробник телефону оголошує його застарілим і припиняє надсилати оновлення програмного забезпечення та безпеки, почніть з відновлення заводських налаштувань і оновіть свою ОС якнайчастіше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як можна заощадити заряд батареї на телефоні на цілий день. Є п’ять корисних порад.