Коли ввімкнули світло всього на пару годин: п'ять способів швидко зарядити телефон

Читать на русском
Автор
516
Коли ввімкнули світло всього на пару годин: п'ять способів швидко зарядити телефон Новина оновлена 14 червня 2024, 09:40

Прості кроки дозволять збільшити час автономної роботи пристрою

В Україні щодня відбуваються стабілізаційні відключення електроенергії. Не рідко бувають випадки, що світло вмикають всього на пару годин.

За цей час треба встигнути повністю зарядити свої смартфони. Проте це не завжди вдається, оскільки деяким пристроям потрібен тривалий час, щоб повністю поповнити заряд батареї.

Але цей процес можна помітно прискорити. "Телеграф" зібрав для вас п'ять способів, як швидше зарядити свої смартфони.

Заряджайте від розетки

При заряджанні телефона від розетки цей процес зазвичай відбувається швидше, ніж у випадку зарядки від комп'ютера чи ноутбука. Річ у тім, що штатний зарядний пристрій має більшу потужність, ніж порти USB на комп'ютері.

Також рекомендується заряджати смартфон за допомогою рідного зарядного пристрою. Крім того, варто використовувати кабель, який був в комплекті з пристроєм.

Використовуйте дротові зарядки

Якщо вам потрібно якомога швидше зарядити телефон, то краще відмовитись від використання бездротових зарядних пристроїв. Дротова зарядка значно швидше зарядить ваш девайс.

Використовуйте швидку зарядку

Багато сучасних смартфонів підтримують функцією швидкої зарядки під назвою "Quick Charge". Вона дозволяє використовувати спеціальний адаптер, який забезпечує вищу напругу і силу струму для зарядки акумулятора.

Якщо ваш смартфон підтримує цю функцію, придбайте спеціальний зарядний пристрій. Також переконайтесь, що кабель, який ви використовуєте, підтримує швидку зарядку.

Вимкніть телефон

Навіть перебуваючи в неактивному стані смартфон виконує багато ресурсомістких процесів. Відбувається робота з мобільною мережею, Wi-Fi, а також фонова робота додатків.

На це все додатково витрачається енергія акумулятора, що може помітно зменшити швидкість заряджання пристрою. А вимкнення смартфона дозволить пришвидшити цей процес.

Увімкніть режим польоту

Альтернативою вимкнення смартфона може бути переведення його в режим польоту. При його активації пристрій відключається від стільникової мережі та Wi-Fi. Це також дозволить дещо пришвидшити процес заряджання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, як правильно заряджати павербанк. Ми також пояснювали, чи можна заряджати його до 100%.