Цей хитрий трюк допоможе вам заощадити заряд на смартфоні

Читать на русском
Автор
940
Як зберегти заряд на смартфоні Новина оновлена 11 червня 2024, 15:48
Як зберегти заряд на смартфоні. Фото Freepik

За допомогою простого кроку ви збільшите час автономної роботи пристрою

Завжди залишатися на зв’язку важливо, особливо у сучасних реаліях. Для цього необхідно стежити за зарядом смартфона. Зберегти акумулятор можна за допомогою простого трюку: достатньо активувати одну функцію.

У матеріалі "УНІАН" розповіли, що смартфон зможе довше тримати заряд, якщо увімкнути темний режим. Він є на кожному гаджеті.

Як зберегти заряд на смартфоні за допомогою однієї функції

Експерти розповіли, що є два типи дисплеїв: рідкокристалічні (LCD) та органічні світлодіодні (OLED), також відомі як AMOLED, Super AMOLED. На дисплеях другого типу кожен піксель висвітлюється окремо, тому при відображенні чорного кольору він просто вимикається.

Це допомагає суттєво економити заряд акумулятора, продовжуючи час роботи пристрою. Така технологія дає змогу максимально ефективно використовувати ресурси батареї.

Активуйте функцію темного режиму (Dark mode), оскільки він, крім збереження заряду, знижує навантаження на очі при тривалому використанні, особливо в умовах низького освітлення. Цей режим зменшує відблиски на екрані, покращуючи читання тексту та сприйняття зображень.

  • Щоб увімкнути опцію на Android, необхідно зайти в "Налаштування", далі знайти пункт "Зображення" або "Екран". Перейдіть до темної теми та натисніть Увімкнено.
  • Для активізації функції на смартфонах iOS потрібно виконати трохи інші кроки: Зайдіть у "Налаштування", знайдіть пункт "Екран і яскравість", увімкніть опцію "Темний режим".

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.