Працюватиме якісно і прослужить довше: як правильно заряджати павербанк

Читать на русском
Автор
1099
Прості рекомендації від експертів Новина оновлена 13 червня 2024, 08:44
Прості рекомендації від експертів. Фото Колаж "Телеграфу"

Дотримуйтесь порад, і він прослужить вірою та правдою протягом років

Українці вже звикають до відключень світла, а щоб у ці години не залишитись без зв’язку, завжди варто мати під рукою робочий павербанк. Раніше ми писали, як заощадити заряд на смартфоні, а тепер повідомимо, як правильно живити Power Bank і чи можна заряджати його до 100%.

Павербанк виручить під час відключення світла, у подорожі та будь-якій ситуації, де може знадобитись акумулятор для підзарядки телефона та інших гаджетів. Про правила зарядки пише портал Bezpeka shop.

Як правильно заряджати павербанк

Зовнішній акумулятор завжди потрібно заряджати до 100% за одну підзарядку. Так варто робити щоразу. Експерти стверджують, що у павербанків є ефект пам’яті.

Якщо ж його заряджати не повністю, то з часом втратиться можливість 100%-ої зарядки. Це суттєво знизить ефективність зовнішнього акумулятора.

Перші підзарядки можуть бути не дуже результативними та здається, ніби реальна ємність павербанка суттєво нижче зазначеної. Але це лише технічний нюанс. Насправді Power Bank набуває максимум ємності лише після 3-5 циклів перезарядки.

Зрозуміти, що зовнішній акумулятор зарядився, дуже легко. У нього або будуть постійно горіти (а не блимати) усі чотири індикатори. У пристроях з цифровим дисплеєм з’явиться інформація про повну зарядку.

Як правильно заряджати павербанк
Якщо горять всі індикатори, то павербанк зарядився до 100%

Усі експерти рекомендують заряджати павербанк від розетки. Це найбільш швидкий та ефективний спосіб.

Процес заряджання досить довгий і в середньому складає 10 годин для павербанка ємністю 10000 мАг, пише moyo. Пришвидшити цей процес не можна, навіть якщо заряджати двома зарядками.

Стосовно кабелів є один момент. Краще використовувати заводський. Проте не всі виробники включають їх у комплектацію. В такому випадку можна використовувати шнур від смартфона. Головне, щоб це не був дешевий неперевірений кабель.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які додатки найбільше виснажують батарею. Йдеться не лише про соціальні мережі та ігри.