Багато хто не знає про це: як правильно користуватися смартфоном у темряві

Читать на русском
Автор
909
Чи можна "сидіти" в телефоні в темряві
Чи можна "сидіти" в телефоні в темряві. Фото Freepik

Треба дотримуватися двох простих правил

Мало хто знає, що експлуатація телефона при світлі та у темряві повинна відрізнятися. Багато людей допускаються грубих помилок. Ви ризикуєте власним здоров’ям. Раніше ми розповідали, як зрозуміти, що на вашому смартфоні вірус, а тепер ділимося, як правильно користуватися пристроєм у темряві.

Так, у сучасному світі в будь-який час доби може знадобитися користуватися телефоном. Однак не завжди це корисно для здоров’я. Про це розповіли на pixelinform.

Як користуватися телефоном в темряві

  • Якщо у приміщенні вимкнене світло, треба зменшити яскравість дисплея. Якщо не зробити це, на очі буде велике навантаження. Так є ризик, що ваш зір з часом значно погіршиться.
  • Також можна активувати "Нічний режим", який також може мати назви "Фільтр синього", "Режим читання" або "Захист зору". Увімкнути його можна в Налаштуваннях. Так автоматично зменшується яскравість екрана і контрастність буде більш прийнятною. Цей режим прибирає із дисплея синій колір, який погано впливає на очі в темряві.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зекономити заряд батареї смартфона. Ми поділилися лайфхаками, які допоможуть тримати телефон зі 100% батареї цілий день.