Конкурент Instagram? TikTok запустив нову соціальну мережу для обміну фото

Читать на русском
Автор
528
TikTok запустив нову соцмережу Whee Новина оновлена 19 червня 2024, 14:53
TikTok запустив нову соцмережу Whee. Фото https://ms.detector.media/

Whee вже доступний для Android у "понад 10 країнах"

Розробники популярної програми TikTok, яку в Україні пропонують заборонити, несподівано запустили нову соціальну мережу під назвою Whee. Її інтерфейс багато в чому нагадує Instagram, яким щодня користується понад мільярд людей по всьому світу.

Першим на появу соцмережі Whee звернув увагу засновник APK Mirror Артем Русаковський. Він повідомив про це на своїй сторінці у Twitter, підкреслив, що проєкт перебуває на стадії тестування і працює не в усіх країнах.

Що відомо про нову соціальну мережу Whee

TikTok позиціонує свою новинку як додаток, де обмінюватися фотографіями зможуть тільки найближчі друзі. "Робіть і діліться реальними фотографіями, які можуть бачити тільки ваші друзі, що дозволить вам бути самим собою", — так йдеться в описі програми Google Play.

Whee
Мережа Whee

Набір функцій нової мережі стандартний: користувачі можуть робити фото, підписуватись один на одного, ставити лайки, залишати коментарі. Жодних нововведень поки не помічено.

Мережа Whee доступна для звантаження на Android у "понад 10 країнах", але не в США. Для українських користувачів проєкт також поки що недоступний. У App Store Whee поки немає.

Як писав "Телеграф", Центр протидії дезінформації (ЦПД) у травні повідомляв, що веде переговори з TikTok щодо боротьби з російською пропагандою. Вже є ідеї, як блокуватимуться ворожі канали.