Поліпшити сигнал роутера можна за допомогою трьох простих кроків

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 червня 2024, 17:05

Іноді сигнал роутера може стати обмеженим чи непостійним

Роутер є ключовим пристроєм для забезпечення інтернет-з’єднання в будинку, тому важливо, щоб інтернет був швидким та якісним. Однак, бувають ситуації, коли сигнал пропадає або стає нестабільним, заважаючи нормальній роботі.

У матеріалі Techno.nv розповіли, як можна самостійно вирішити цю проблему. Для цього потрібно мінімум зусиль та часу.

Як покращити сигнал роутера

Відключіть "злодіїв" Wi-Fi

Проблема може ховатися не тільки в поганому з’єднанні, але й у слабкому паролі, який встановлений у вас на роутері. Можливо, його хтось зламав і користується вашим інтернетом, або ж у вас відкрита мережа і будь-хто до неї може під'єднатися. У такому разі швидкість інтернету буде повільною, особливо якщо сусіди через мережу Wi-Fi завантажують фільми або грають в ігри. Тому встановіть пароль або замініть його на більш складний.

Перезавантажте роутер

Перезавантаження роутера може значно покращити його сигнал та загальне функціонування. По-перше, воно допомагає звільнити пам’ять пристрою від тимчасових даних та непотрібних процесів, що накопичилися за час роботи. А по-друге, перезавантаження сприяє оновленню підключення до інтернет-провайдера, що може виправити проблеми з мережею та підвищити швидкість з’єднання. Бажано повторювати цю процедуру кожні кілька місяців.

Скоротіть відстань

Поліпшити сигнал роутера можна, скоротивши відстань між маршрутизатором та пристроєм, який ви використовуєте для підключення до Wi-Fi. Таким чином, повинен поліпшитися і сигнал, і швидкість з’єднання. Якщо є можливість, під'єднайте пристрої до мережі за допомогою екіпірованих кабелів Ethernet.

"Телеграф" повідомляв раніше, у якій кімнаті не варто тримати модем. Користувачам розповіли про головну помилку.