Свічка горітиме значно довше: додайте до неї одну спецію

Читати російською
Автор

Простий спосіб продовжити термін служби звичайної свічки

Заряду ліхтариків та інших освітлювальних приладів не завжди вистачає в умовах тривалих відключень світла. Безвідмовним та перевіреним засобом у цьому випадку є свічки.

Вибираючи свічки в магазині, хочеться, щоб вони горіли якнайдовше. Для цього для цієї мети можна використовувати кілька методів. Один із них вимагає всього лише використання популярної спеції.

Які свічки довше горітимуть

Під час придбання свічки зверніть увагу на кілька моментів. Насамперед, уважно прочитайте інформацію, надану виробником на упаковці, там має бути вказано час горіння свічок.

Додатково перевірте, чи немає бульбашок на поверхні свічки. Воскова маса має бути гладкою і однорідною, так вона горітиме довше. Гніт також важливий. Він не повинен бути надто товстим або надто тонким. Найкраще рішення — гніт, довжина якого не перевищує одного сантиметра.

Купуючи велику свічку, сподіваючись, що вона довше горітиме, важливо звернути увагу саме на кількість воскової маси, а не на розмір ємності, в якій вона знаходиться.

Перед покупкою свічки рекомендується перевернути її. Парафіновий вкладиш не повинен випадати із ємності. Приклеєні до корпусу свічки містять більше парафіну і горітимуть довше, запевняє ТОР.

Як продовжити час горіння свічки

Звичайна сіль допоможе продовжити термін служби свічки. Виявляється, якщо насипати у свічку невелику кількість солі, вона довше горітиме. Для цього потрібно лише розсипати щіпку спеції прямо біля ґнота.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити свічку своїми руками. Для цього знадобиться банка, вата, олія та ніж.