Забули пароль Wi-Fi? Ось три простих способи відновити його

Читать на русском
Автор
4074
Як дізнатися пароль від Wi-Fi Новина оновлена 22 червня 2024, 22:00
Як дізнатися пароль від Wi-Fi. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Покрокова інструкція з відновлення пароля Wi-Fi

Пароль Wi-Fi легко забути, якщо його не доводиться часто вводити на своїх пристроях. Ще легше це зробити, якщо пароль відповідає рекомендаціям безпеки та містить літери, цифри, символи та різні регістри.

Якщо сталося так, що ви забули пароль Wi-Fi, відновити його можна кількома способами — за допомогою телефону, ноутбука або роутера.

Як подивитися пароль від свого Wi-Fi на телефоні

Якщо ви використовуєте пристрій на Android, необхідно відкрити "Налаштування" і перейти до розділу "Wi-Fi та мережа" і вибрати мережу, до якої ви підключені. Пароль буде прихований. Щоб відкрити його, необхідно ввести PIN-код розблокування пристрою або залишити відбиток пальця.

Відкриється екран із QR-кодом та паролем Wi-Fi. Тепер можна підключити інший пристрій, використовуючи пароль або QR-код.

Як відновити пароль Wi-Fi з ноутбука

Як ПК з Windows, так і MacBook дозволяють легко переглянути збережені паролі Wi-Fi.

Щоб відновити збережений пароль Wi-Fi на MacBook, відкрийте програму "Зв’язування ключів" (Keychain Access). Натисніть Command+Space, введіть "Keychain Access" та натисніть Enter. Виберіть категорію "Паролі" та знайдіть назву мережі Wi-Fi. Вона відображається як "Пароль мережі AirPort". Ви можете клацнути правою кнопкою миші на ім’я мережі та вибрати опцію "Копіювати пароль у буфер обміну". Або ви можете клацнути ім’я правою кнопкою миші, вибрати "Отримати інформацію", а потім встановити прапорець "Показати пароль". Щоб переглянути цю інформацію, вам потрібно буде ввести ім’я користувача та пароль вашого MacBook — і це буде працювати тільки в тому випадку, якщо ваш обліковий запис є обліковим записом адміністратора.

Щоб переглянути збережений пароль Wi-Fi у Windows, відкрийте список бездротових мереж на панелі керування (поєднання клавіші Windows + R, ввівши в поле ncpa.cpl і натиснувши Enter). Клацніть правою кнопкою миші збережену мережу Wi-Fi, виберіть "Стан" та натисніть кнопку "Властивості бездротової мережі". Перейдіть на вкладку "Безпека" та встановіть прапорець "Показати символи", щоб переглянути збережений пароль Wi-Fi. Щоб переглянути цю інформацію, у вас повинні бути права адміністратора комп’ютера.

Знайдіть пароль на своєму роутері

Найчастіше пароль вказано на заводській наклейці, яку можна знайти на внутрішній стороні роутера. Якщо заводський пароль змінювали, найпростіше на тильній стороні пристрою натиснути кнопку скидання налаштувань Reset. Так відбудеться скидання пароля і для підключення мережі можна буде скористатися даними, вказаними на наклейці роутера. Важливо врахувати, що разом з налаштуваннями роутера можуть збитись налаштування провайдера.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть покращити сигнал роутера. Відновити нормальну роботу пристрою нескладно.