Ніколи не робіть цього у спеку: про прохолоду в кімнатах можна буде забути

Читать на русском
Автор
5140
Спека з кожним днем посилюється
Спека з кожним днем посилюється. Фото Immo Wegmann/Unsplash

У спробі знайти прохолоду багато хто припускається помилки

Літо – час спеки, яку треба якось пережити. У води чи в приміщенні з кондиціонером легше переносити високі температури. Ситуація інша, якщо доводиться багато часу проводити у квартирі без кондиціонера.

Створити в кімнатах прохолоду можна за допомогою таких альтернативних засобів як фольга або рушник. Але багато людей у пошуку способу охолодити приміщення часто припускаються помилки, яка зовсім не знижує температуру у квартирі, а навпаки.

Як пережити спеку у квартирі

Є багато способів полегшити перебування у квартирі влітку. Наприклад, використовувати вентилятор. Також можна спробувати приготувати холодні напої та страви.

Багато людей також вирішують відчинити вікно, сподіваючись, що провітрювання квартири принесе деяке полегшення.

На жаль, ефект може виявитися протилежним. У спекотні дні провітрювання приміщень підвищує температуру всередині. Щобільше, навіть злегка прочинене вікно може стати причиною цього. Тому відкривати вікно у спеку – не найкраща ідея.

У день, коли стовпчики термометрів показують вище 30 градусів за Цельсієм, не варто відкривати вікна. Найкраще рішення — щільно закрити їх жалюзі або фіранками.

При цьому не варто відмовлятися від провітрювання квартири влітку. Тільки робити це потрібно рано-вранці або ввечері, коли можна відчути приємне зниження температури. Варто відкрити не одне вікно, а декілька, щоб створити протяг і рух повітря, щоб охолодити кімнати.

Високі температури погано впливають як на людей, так і на техніку. Раніше "Телеграф" розповідав, як не допустити перегріву телефону влітку.