Комарі й близько не підлетять: від комах врятує маловідомий натуральний засіб

Читать на русском
Автор
3417
Необов’язково купувати репелент Новина оновлена 04 липня 2024, 18:13
Необов’язково купувати репелент. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Боротися з набридливими комарами допомагає листя популярної рослини

Влітку багато часу доводиться проводити на свіжому повітрі — у дворі, на дачі, біля річки. Тим часом набридливі комарі намагаються зіпсувати відпочинок. Ефективні засоби від комах можна купити у будь-якому супермаркеті. Але вони можуть містити у своєму складі шкідливі речовини. Тому для захисту від комарів краще використати перевірені часом натуральні засоби.

Відлякати комах допоможуть вазони з ароматними рослинами. І не тільки. Дослідження показали, що комарів відлякує екстракт листя томату. Тому їх варто використати проти цих комах.

Як прогнати комарів за допомогою листя томату

Деякі дачники з метою профілактики різних захворювань томатів видаляють на них листя. Відірвані частини рослин після цього опиняються у вигрібній ямі. Але для них можна знайти краще застосування. Наприклад, використовувати для боротьби з набридливими комарами.

Перш ніж перевіряти цей засіб на собі, переконайтеся, що у вас немає алергії на листя томату!

Листя томату — маловідомий, але ефективний домашній засіб від комарів. Необхідно просто зірвати 3–4 листочки рослини та потерти ними шкіру у відкритих місцях. Запах, що походить від рослини, відлякає комарів, тому вони навіть близько не підлетять.

Такий нехитрий спосіб допоможе провести спокійний вечір на природі без укусів комарів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися дрібних мошок, які з’являються на кухні влітку. У цьому допоможе одна популярна спеція.