У кімнаті стане свіжіше: ось що для цього зробити з кондиціонером

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 липня 2024, 18:48

Ця процедура допоможе прохолодному повітрю краще циркулювати

Регулярне очищення фільтрів кондиціонера необхідне для забезпечення ефективної роботи пристрою та продовження його терміну служби. Брудний фільтр не тільки знижує ефективність кондиціонера, але може вплинути на якість повітря в будинку.

Якщо кондиціонер погано охолоджує приміщення, можливо, настав час очистити його. Зробити це можна в домашніх умовах і без застосування будь-яких дорогих засобів.

Покрокова інструкція з очищення фільтра кондиціонера

Крок 1. Перед початком роботи обов’язково вимкніть та від’єднайте кондиціонер від електромережі, щоб уникнути ризику ураження струмом.

Крок 2. Знайдіть фільтри. Залежно від моделі кондиціонера, фільтри можуть розташовуватися в різних місцях. У віконних або настінних кондиціонерах вони зазвичай розташовуються за передньою решіткою.

Крок 3. Відкрийте передню решітку кондиціонера або відсік, де розташовані фільтри. Обережно зніміть фільтри, намагаючись не пошкодити будь-які частини пристрою.

Крок 4. Пропилісосьте фільтри з насадкою-щіткою, щоб видалити пил та сміття з обох боків. Це важливо, щоб видалити якнайбільше бруду перед миттям.

Крок 5. Промийте фільтри

  • Наповніть велику ємність теплою водою і додайте невелику кількість м’якого мила або миючого засобу.
  • Помістіть фільтри в мильну воду і залиште на 10–15 хвилин, щоб видалити бруд і пил, що накопичився.
  • Обережно очистіть обидві сторони фільтрів за допомогою щітки з м’якою щетиною. Не тріть занадто сильно, щоб не пошкодити фільтри.
  • Ретельно промийте фільтри під проточною водою. Переконайтеся, що на фільтрах не залишилося мила, оскільки це може заблокувати потік повітря.

Дайте фільтрам повністю висохнути, перш ніж встановлювати їх на місце. Можна обережно струсити їх, щоб видалити зайву воду, а потім дати висохнути на повітрі в чистому сухому місці. Не використовуйте фен і не піддавайте їх впливу прямого сонячного проміння, щоб не пошкодити.

Крок 7. Як тільки фільтри повністю висохнуть, встановіть їх у кондиціонер. Переконайтеся, що ви розмістили їх правильно та щільно.

Крок 8. Знову підключіть кондиціонер до електромережі та увімкніть його, щоб переконатися, що він працює правильно з чистими фільтрами.

Очищайте фільтри кондиціонера не рідше одного разу на місяць, коли інтенсивно користуєтеся приладом і не рідше одного разу на три місяці в решту року.

Якщо фільтри серйозно пошкоджені або їх неможливо очистити належним чином, можливо, настав час їх замінити.

Завдяки очищенню фільтрів повітря вільніше циркулюватиме і ефективніше охолоджуватиме кімнати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як у сильну спеку охолодити телефон. Перегрів гаджета може призвести до серйозної поломки.