Швидко охолодити напої у спеку допоможуть папір та сіль: ось що з ними потрібно зробити

Читать на русском
Автор
1913
Пити охолоджений напій приємніше
Пити охолоджений напій приємніше. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Декілька хвилин і можна насолоджуватися приємною прохолодою

Під час сильної спеки дуже важливо підтримувати водний баланс, щоб легше переносити високі температури. У спекотний день особливо приємно вгамовувати спрагу прохолодними напоями. Але на охолодження зазвичай йде досить багато часу.

Прискорити процес можна за допомогою простих лайфхаків.

Швидко охолодити рідину допоможе лайфхак із паперовим рушником. Цей спосіб наочно продемонструвала блогер Lorafied у YouTube.

Якщо ви хочете охолодити пляшки або банки з напоями, оберніть їх кожну окремо вологими паперовими рушниками (або одноразовими серветками для прибирання) та помістіть у морозильник на 10–15 хвилин. Волога в паперовому рушнику швидко випарується і замерзне, охолоджуючи рідину в пляшці швидше, ніж повітря в морозильнику.

Заморозьте склянки. Покладіть кілька мокрих склянок з товстими стінками в морозильник. За кілька хвилин вони замерзнуть і будуть готові до використання. В охолоджену тару налийте напій. Навіть якщо він був кімнатної температури, він повністю охолоне від контакту з холодною склянкою.

Якщо в морозильній камері є заморожені ягоди або часточки фруктів, їх можна використовувати для швидкого охолодження напою. Помістіть у склянку з напоєм заморожену полуницю або часточку лимона і рідина швидко стане прохолодною. Цей лайфхак особливо вдалий для охолодження соків і коктейлів. Заморожені фрукти на відміну від льоду не розбавляють напій.

Сіль допоможе прискорити охолодження напою у пляшці. Налийте воду і додайте лід у чашу або відро для льоду. Додайте кілька жмень солі та перемішайте. Секрет цього лайфхаку полягає в тому, що сіль прискорить танення льоду та поглинання тепла.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаками, які допоможуть ефективно охолодитись у спеку. Ці способи особливо підійдуть тим, хто не має кондиціонера або вентилятора.